TUNG DAG PÅ JOBBEN: Det går lenge mellom hver gang Petr Cech må plukke tre baller ut av eget nett, men i går måtte han gjøre det. Her har Moa nettopp satt inn 1-0 med venstreslegga. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Det går lenge mellom hver gang Petr Cech må plukke tre baller ut av eget nett, men i går måtte han gjøre det. Her har Moa nettopp satt inn 1-0 med venstreslegga. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Her er Petr Cechs analyse av Moa

Chelsea-keeperen ble tatt på senga.

Norge - Tsjekkia 3-0

ULLEVAAL (Dagbladet): «Petr Cech var umulig å hanskes med da Tsjekkia slo Norge 3-0 på bortebane», skrev Chelsea på sin hjemmeside i går kveld.

Man kunne nesten mistenke at det var Iraks gamle informasjonsminister, populært kalt Komiske Ali, som sto bak den formuleringen.

Den var selvsagt ruskende gal. Og som Mohammed Abdellaoue uttrykte det til Dagbladet etter å ha scoret to på Chelsea-keeperen, av mange regnet som verdens beste:

- HAN ER LYNRASK: - Så fort han får en skuddmulighet, er han lynrask på avtrekkeren, sier Cech om Moa.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- HAN ER LYNRASK: - Så fort han får en skuddmulighet, er han lynrask på avtrekkeren, sier Cech om Moa. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg bryr meg ikke om hvem som står i mål, bare ballen havner i nettet.

- Han er selvsikker
At utenlandske stjerner lirer av seg noen høflighetsfraser når de blir bedt om si noen ord om en spiller på det andre laget er ikke uvanlig, men Petr Cech virket temmelig oppriktig i sin ros av Moa i går kveld.

- Han er en veldig god og rask avslutter i og rundt boksen, og han prøver å skyte ofte. Han er selvsikker, du merker at han er det. Så fort han får en skuddmulighet, er han lynrask på avtrekkeren. Slik han gjorde på det første målet. Han tok seg forbi to spillere og avsluttet. Han viste kvalitet, sier Cech på spørsmål fra P4s reporter. 

- Det du forventer av en spiss er scoringer. Han scoret to, så han bør være fornøyd. Den første målet var veldig flott, og han beholdt roen ved straffesparket. Det er hva det handler om for en spiss - så lenge du scorer, er alle fornøyde.

Det ble mye (fortjent) skryt på Moa i går kveld, Arsenals Tomas Rosicky var borte hos John Arne Riise i 1. omgang for å finne ut hvem den plagsomme nummer 9 på Norge var, men Moa selv var akkurat like nøktern og avslappet som han pleier.

JAHA?: Chelseas offisielle hjemmeside hadde en litt annen oppfatning av kampen på Ullevaal enn de fleste andre i går kveld.
JAHA?: Chelseas offisielle hjemmeside hadde en litt annen oppfatning av kampen på Ullevaal enn de fleste andre i går kveld. Vis mer

Han lot seg heller ikke friste til å framheve seg selv, og si at han nå fortjener å starte EM-kvalifiseringskampen mot Island neste måned. Selv om alle skjønner at Drillo skal slite fælt med å benke ham nå.

- De spørsmålene får du ta med Egil. Jeg føler i hvert fall jeg fikk vist meg fram fra en god side. Jeg gjør en god kamp og scorer to mål, det er jeg fornøyd med, sier Moa til Dagbladet.

- Vi gleder oss
Alle som lurte på om han mestrer det å spille enslig spiss i en 4-5-1-formasjon fikk svaret mot Tsjekkia. For så lenge laget kommer etter i støtte, er Moa mer enn god nok.

- Det er klart det hadde mye å si. I 4-5-1 er det viktig at midtbanen og kantene hjelper til, og jo nærmere vi er hverandre, jo lettere er det å treffe hverandre. Da blir det bra spill. Det var moro å være utpå der i dag. Og det var mye bra offensivt, som vi hadde snakket om på forhånd at vi måtte bli bedre på.

Selv om Tsjekkia-matchen bare var en treningskamp, tror Moa at landslagsgutta tar med seg mye selvtillit og en god følelse inn i de avgjørende gruppespillkampene om en måned.

FORNØYD DRILLO: Drillo hadde grunn til å glise etter en bunnsolid norsk forestilling.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORNØYD DRILLO: Drillo hadde grunn til å glise etter en bunnsolid norsk forestilling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Vi har stor tro i gruppa på at vi skal klare det. Vi gleder oss veldig, sier han.