Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Premier Leagues 10 beste sommerkjøp

Og de fem dårligste.

SCOOP: Harry Redknapp hevdet prisen falt med 10 millioner pund før Tottenham sikret seg Rafael van der Vaart. Det avviser Real Madrid, men 8 millioner pund er en meget god pris for en potensielt meget god nederlender.Foto: SCANPIX/AP/Arturo Rodriguez
SCOOP: Harry Redknapp hevdet prisen falt med 10 millioner pund før Tottenham sikret seg Rafael van der Vaart. Det avviser Real Madrid, men 8 millioner pund er en meget god pris for en potensielt meget god nederlender.Foto: SCANPIX/AP/Arturo Rodriguez Vis mer

|||• Komplett liste: Premier League-overgangene

(Dagbladet): Det hjelper ikke å ha størst lommebok dersom du søler bort pengene.

Tottenham har gjort årets beste sommerkjøp, på overtid av overgangsvinduet.

Rafael van der Vaart tar turen fra Real Madrid til en overraskende billig penge. Åtte millioner pund er bra valuta for en 27-årig VM-finalist.

LOVENDE: Javier Hernandez økte markedsverdien sin med et strålende VM, men da var han allerede Manchester Uniteds eiendom.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
LOVENDE: Javier Hernandez økte markedsverdien sin med et strålende VM, men da var han allerede Manchester Uniteds eiendom.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Dagbladet har vurdert alle overgangene i Premier League og funnet de ti beste handlene, og de fem antatt dårligste.

Kriteriene er pris, kvalitet og klubbens behov for spilleren.

De beste handlene
• Rafael van der Vaart (8 mill. pund, Real Madrid - Tottenham)
Nok et eksempel på Real Madrids evne til å slippe nederlandske kvalitetsspillere billig. Årets Wesley Sneider/Arjen Robben? VM-finalist og en målscorer fra midtbanen. Skapte en sjanse hver halvtime han spilte for Real Madrid i fjor.

• Stephen Ireland (8 mill., Manchester City - Aston Villa)
I samme situasjon som van der Vaart: Nok en spiller som ikke passet inn i et stjernegalleri og prøver lykken i en annen klubb. Blomstrer i offensiv midtbanerolle med målgivende pasninger og mål, og byttevaren James Milner vil ikke nødvendigvis bli savnet i Birmingham.

• Ramires (17 mill., Benfica - Chelsea)
En ung, teknisk og løpssterk brasilianer med VM-kamper hentet til fornuftig pris er Chelseas eneste storkjøp i sommer. Omtalt som den «blå kenyaner» i Cruzeiro på grunn av sin utrettelige innsats.

FORVENTNINGER: Mange tror Manchester Citys Mario Balotelli er spilleren som kan gjøre størst inntrykk på Premier League denne sesongen.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
FORVENTNINGER: Mange tror Manchester Citys Mario Balotelli er spilleren som kan gjøre størst inntrykk på Premier League denne sesongen.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

• Raul Meireles (11,5 mill., Porto - Liverpool)
- Vil bli en åpenbaring for Liverpool, er attesten fra Portugals landslagssjef Carlos Queiros. God mot begge sekstenmetere, og har en velinnstilt skuddfot i motsetning til Barcelona-klare Javier Mascherano

• Mario Balotelli (22,5 mill., Inter - Manchester City)
Dyr, men det er allment akseptert at han er et av verdens største talenter. Massiv fysikk, stor fart, uovertruffent tilslag - og et ustyrlig temperament som kanskje temmes av gamlementor Roberto Mancini.

• Javier Hernandez (7,5 mill., Guadalajara - Manchester United)
Viste i VM at Alex Ferguson hadde teft da han signerte ham før mesterskapet i Sør-Afrika. Avslutteregenskaper som kan gi United superreserven de har savnet siden Ole Gunnar Solskjær.

• Marouane Chamakh (gratis, Bordeaux - Arsenal)
Ikke bare gratis, men også spillertypen Arsenal har lett etter i lang tid. Hodesterk, målfarlig, og med fysikk til å kunne holde på ballen.

GAMBLING: Alex Ferguson kjøpte Bebe usett.Foto: SCANPIX/EPA/HUGO DELGADO
GAMBLING: Alex Ferguson kjøpte Bebe usett.Foto: SCANPIX/EPA/HUGO DELGADO Vis mer

• Hatem Ben Arfa, (lån, Marseille - Newcastle)
Fransk problembarn, men også fransk landslagsspiller som tidligere har vært koblet til mange europeiske storklubber. Newcastle kan få nyte godt av en spiller som er ute etter å gjenoppbygge karrieren i Premier League.

• Martin Petrov (gratis, Manchester City - Bolton)
Har på sitt beste holdt høy Premier League-klasse for Manchester City, og er også eier av ett av ligaens kraftigste skuddbein. Som skapt for å fore Kevin Davies med presise, harde dødballer og innlegg.

• Steven Fletcher (6,5 mill., Burnley - Wolves)
Scoret åtte ligamål for nedrykkslaget Burnley, og beviste at han kan levere på øverste nivå. Bra i lufta, anvendelig og hardtarbeidende. Bare 23 år, kan også brukes på kanten.

De dårligste handlene
• Bebe (7,4 mill., Vitoria Guimaraes - Manchester U)
Uforholdsmessig kostbar spiller med tanke på at han aldri har spilt i noen toppdivisjon. Alex Ferguson har klaget over mangel på «value» i overgangsmarkedet, men har likevel tatt en råsjanse på en spiller han aldri har sett, og de første rapportene fra treningsfeltet forteller om en spiller som ikke forsvarer en plass på Ole Gunnar Solskjærs reservelag.

• Paul Konchesky (3,5 mill., Fulham - Liverpool)
Har spilt to ganger for England, sist i 2005. Ikke spesielt rask, svakere defensivt enn offensivt, og framstår i overkant enbeint. Mange Liverpool-supportere ville heller beholdt backtalentet Emiliano Insua.

BLOMSTRER? Stephen Ireland kom seg vekk fra City-benken, til en pris som trolig er svært god. Foto: AFP/GRAHAM STUART
BLOMSTRER? Stephen Ireland kom seg vekk fra City-benken, til en pris som trolig er svært god. Foto: AFP/GRAHAM STUART Vis mer

• Sol Campbell (gratis, Arsenal - Newcastle)
Kom tilbake fra sommerferie tydelig mett og god, og ble naturligvis mobbet for det da han trakk på seg Newcastle-drakta for første gang i reservelagskamp mot Sunderland. Viste glimt av gammel storhet i Arsenal forrige sesong, men fyller tross alt 36 om to uker.

• Marcus Bent (gratis, Birmingham - Wolves)
Bent har ikke scoret et Premier League-mål siden desember 2007, og låneoppholdene i Middlesbrough og QPR har ikke imponert noen. Gratis, ja, men for alltid den dårligste Bent'en.

• Philippe Senderos (gratis, Arsenal - Fulham)
Kom seg endelig vekk fra Arsenal, bare for å rive av akillesen før første ligakamp i Fulham-trøye. Har aldri kommet seg ordentlig etter å ha fått skylda for Arsenals Champions League-exit for Liverpool i 2008. Neppe mannen Brede Hangeland ser til for ryggdekning på en stund.

FLOPP? Liverpool valgte å bytte ut Insua med Paul Konchesky i sommer. Foto: AP/Manu Fernandez
FLOPP? Liverpool valgte å bytte ut Insua med Paul Konchesky i sommer. Foto: AP/Manu Fernandez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling