Her er Premier Leagues feiteste lag

Kåring skaper sinne.

(Dagbladet.no): Fulham har fått tittelen «Premier Leagues feiteste lag». Londonlaget er kåret av Men\'s Fitness, et britisk magasin som har tatt en tilsynelatende kjapp sjekk.

Magasinet har målt BMI (kroppsmasseindeks), der høyde og vekt settes opp mot hverandre, av alle spillerne i Premier League.

Både feitingtoppen og lagfeitingene er kåret.Arsenal har to spillere øverst blant de fem tjukkeste, ifølge BMI-skalaen. Men Fulham er feiting-laget over alle.

Mye muskler?

Samlet skal Fulham-stallen ha målt 25,1 på skalaen, ett tidel over grensa til overvekt. Problemet med BMI er blant annet at målingene ikke tar hensyn til om muskler utgjør en stor del av vekten.

Og der ligger Fulhams misnøye, klubben aksepterer rett og slett ikke tjukkas-stempelet.

- En av våre spillere, Mark Pembridge, er pekt ut som en av de fem feiteste spillerne i Premier League i artikkelen. Han er 1,70 m høy, og en av dem som scorer lavest på kroppsfettmålinger. Det ville vært usunt for prestasjonene hans hvis han skulle hatt mindre, sier en Fulham-talsmann til The Guardian.

Fulham krever nå en beklagelse fra helse- og treningsmagasinet.

TJUKKASER? Jepp, forteller BMI-indeksen om Fulham-spillerne. Mark Pembridge, med rødt hår i midten, er aller feitest på laget, ifølge BMI-skalaen. Foto: SCANPIX/REUTERS
TJUKKASER? Jepp, forteller BMI-indeksen om Fulham-spillerne. Mark Pembridge, med rødt hår i midten, er aller feitest på laget, ifølge BMI-skalaen. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Vi mener Men\'s Fitness burde ha gjort hjemmeleksa si litt bedre før de kommer med så håpløse påstander. Eller kanskje burde redaktøren sett litt mer ligafotball på TV. Der vil han se at atletene som deltar i Premier League er de slankeste og mest veltrente i landet, sier talsmannen.

Moro med fett

Magasinet har allerede svart på klagen fra Fulham, og de står fast ved artikkelen sin. For der skriver de klart at BMI er et system med klare mangler - og kåringen er laget med humør.

- Disse resultatene kan tyde på at Fulham ganske enkelt er det mest muskuløse laget i Premier League. Men det er mer moro å kalle dem feite.

MUSKULØSE? Utvilsomt, men Toure og Campbell i Arsenal er uansett inne blant topp 5-tjukkasene i Premier League - hvis BMI teller.