Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Premier Leagues mest effektive spiss

Solskjær topper. Toppscorer Andy Johnson er like bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helt siden Ole Gunnar Solskjær drev Peter Schmeichel til vanvidd på sin aller første United-trening i 1996, har nordmannens avslutningegenskaper alltid tatt pusten fra United-manager Sir Alex Ferguson.

Det er ikke få ganger hvor Solskjær har kommet inn fra benken og reddet United - og det er ikke få ganger Ferguson har hyllet ham som en av verdens beste avsluttere.

- Hvis han bare får sjansen foran mål, er han i stand til å score hver gang. Solskjær er en av verdens beste avsluttere, har Ferguson uttalt gjentatte ganger.

Senest etter at han ble matchvinner mot Celtic 13. september.

- Gi den gutten ballen inne i boksen, og du kan garantere at han scorer. Det var et typisk Ole Gunnar-mål, sa Ferguson.

Scorer på annenhver sjanse

Ferguson overdriver muligens en smule - men kalde fakta fra Premier Leagues seks første kamper bekrefter at United-manageren definitivt har et poeng.

Tall fra Jump Media Group viser at Solskjær er ligaens mest effektive spiller, sammen med Evertons Tim Cahill. Begge har scoret på tre av seks sjanser.

PÅ EFFEKTIVITETS-TOPPEN: Ole Gunnar Solskær har scoret på 50 prosent av alle sjansene sine, og er dermed Premier Leagues mest effektive spiss. Seriens toppscorer Andy Johnson må seg seg slått, selv om en effektivitet på 46 prosent heller ikke er å forakte. Foto: REUTERS
PÅ EFFEKTIVITETS-TOPPEN: Ole Gunnar Solskær har scoret på 50 prosent av alle sjansene sine, og er dermed Premier Leagues mest effektive spiss. Seriens toppscorer Andy Johnson må seg seg slått, selv om en effektivitet på 46 prosent heller ikke er å forakte. Foto: REUTERS Vis mer

Solskjærs tre mål har kommet etter bare 221 minutter på banen. Verdt å merke seg er at Solskjær har avsluttet på mål ved fem av seks sjanser - som forteller en hel del om hvorfor 32-åringen har scoret 119 mål for Manchester United.

Nordmannen ligger på en delt 7. plass på lista over toppscorerne.

Evertons Andy Johnson er Premier Leagues toppscorer med seks mål. Johnson har også vært imponerede med en effektivitet på 46,2 prosent - men er fire prosent bak Solskjær. Johnson har brukt 629 minutter på å score de seks målene.

image: Her er Premier Leagues mest effektive spiss
<B>MATCHER SOLSKJÆR:</B> Evertons Tim Cahill har scoret på tre av seks sjanser - det samme som Ole Gunnar Solskjær.