Her er RBKs ønskeliste for neste år

Tre aktuelle spillere.

Alexander Ødegaard, Brede Hangeland og Fredrik Strømstad er alle trolig aktuelle for Rosenborg fra neste sesong, skriver Adresseavisen.

- Vi vil ikke foreta oss noen panikkjøp. Det er bedre tenke langsiktig, og vente til etter sesongen. Da er nemlig sjansen større å få de vi virkelig ønsker. Vi har allerede en liste med aktuelle navn foran neste sesong. Hvem det gjelder, ønsker jeg ikke å kommentere, sier Bratseth.

Avisa vet at trønderne er villig til å strekke seg langt for å sikre seg landslagsaktuelle Alexander Ødegaard. Unggutten, som også følges av Brøndby og Lillestrøm, forlater med stor sannsynlighet Sogndal etter denne sesongen.

- Vi har en avtale med Rosenborg om at de vil bli varslet dersom det kommer inn noen bud på Alexander. Han blir uansett her ut sesongen, sier sportsdirektør Svein Bakke i Sogndal.

Det er ingen stor hemmelighet at Brede Hangeland er på listen over aktuelle kandidater. Midtstopperen er påtenkt rollen som Erik Hoftuns erstatter. Viking skrev nylig kontrakt med midtstopper Ronny Deila (fra Odd) foran neste sesong, og utelukker ikke å selge Hangeland dersom tilbudet er godt nok.

- Dersom Brede forlater Viking, vil vi forlange internasjonal pris, sier Bjarne Berntsen i Viking.

Skulle klubbene ikke bli enige i januar, kan Branns Ragnvald Soma være et alternativ Rosenborg kan vurdere. Midtstopperen har levert en kanonsesong i år, og er også høyaktuell til landskampen mot Italia lørdag.

- Det er svært usannsynlig at vi selger Soma. Skal han reise, blir det til utlandet. Jeg tror ikke han havner i Rosenborg, sier sportslig leder Per-Ove Ludvigsen i Brann.

Rosenborg har startet generasjonsskiftet. I fjor ble Jan Gunnar Solli og Øyvind Storflor hentet. I år er Mikael Dorsin, Robbie Russell og Daniel Braaten kjøpt.

Til neste år kan Starts stortalent Fredrik Strømstad ta samme veien. Selv om ingen vil bekrefte det, vet Adresseavisen at midtbanespilleren er betegnet som interessant på Lerkendal.

Thorstein Helstad er et annet navn som har vært nevnt gjentatte ganger, men foreløpig har ikke Rosenborg gjort noe forsøk på å hente den tidligere Brann-spilleren fra Austria Wien.

(.NTB)

LANDSLAGSDUO:</B> Brede Hangeland og Alexander Ødegaard (bak) er spillere som ønskes på Lerkendal foran neste sesong.