Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Rekdals nye hjelper

Vist fram på VIFs pressekonferanse.

NY VIF-ASSISTENT: Morten Tandberg flytter østover fra Bærum. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
NY VIF-ASSISTENT: Morten Tandberg flytter østover fra Bærum. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet at Bærums suksesstrener Morten Tandberg, trolig blir Kjetil Rekdals assistent i Vålerenga i 2015.

Kl 12 i dag avholdt Vålerenga en pressekonferanse om klubbens trenerapparat for 2015. Der ble nettopp Tandberg bekreftet som Kjetil Rekdals nye hjelper.

Hovedtrener Rekdal er også enig med Vålerenga om en ny kontrakt, for fire nye år - fram til 2018. Dessuten har keepertrener Gjermund Østby forlenget med to sesonger, og en spillerutvikler er på vei inn.

Rekdal sier på pressekonferansen at han og Sandberg har klikket godt.

- Gleder seg fælt - Han er vant til være under press, sier Rekdal fra podiet.

- Vi er veldig fornøyd med at han kommer til oss, og han gleder seg fælt til å sette i gang. Vi har bygd ut kompetensen ytterligere.

Rekdal sier målet er å bygge en førsteellever som er like god som Moldes, etter 11. og 6. plasser de to siste sesongene.

- Sakte, men sikkert, skal vi komme oss dit. Den ambisjonen har vi, sier Rekdal.

Tre år for Tandberg
Tidligere Bærum-trener Tandberg forteller på pressekonferansen at han har gått den lange veien fra guttelag til A-laget i Bærum, over 11 år. Tandberg får en treårsavtale med VIF.

- Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på jobben, vi har hatt gode lange møter. Både fotballsynet og kjemien virker veldig bra. Jeg gleder meg å bidra til at Vålerenga blir et av de beste lagene i Norge igjen, sier Tandberg.

På samme seanse offentliggjorde Stig-Ove Sandnes - daglig leder - at klubben har fått inn pengene Vålerenga trengte i sommer og høst. Supporterene har samlet inn 3,2 milioner kroner, mens klubbens rike onkel Tor Olav Trøim har bidratt med enda mer.

FÅR NY ASSISTENT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal får styrket den sportslige ledelsen på Valle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR NY ASSISTENT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal får styrket den sportslige ledelsen på Valle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

I går bekreftet stopperveteran Kjetil Wæher (38) at VIF kunne bli hans neste klubb.  I dag ble det klart at Wæhler har signert for ett år.

Dessuten kommer Jonatan Tollås Nation fra Aafk og har skrevet under en treårskontrakt. Han er gratis.
 
- Jeg prøvde å hente Jonathan da jeg kom til Vålerenga, men da var han priset til himmels, sier Rekdal.

VIF-treneren sier klubben har vært enig med Wæhler i en måneds tid, men han er først klar nå som kontrakten med IFK Göteborg har gått ut.

- Kjetil har rutine og har spilt her før. Han har vinnermentalitet og er topp fit, sier Rekdal.

Klubben og Rekdal gleder seg også over kontraktsforlengelser. Toppscorer Vidar Ørn Kjartansson har tegnet en ny avtale, fram til 2018. Unggutten Ghayas Zahid fikk ny kontrakt fram til 30. juni 2017.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling