OPPVARMING PÅ ULLEVAAL: John Arne Riise var i Oslo i forrige uke, og spilte landskamp mot Albania. Det endte ikke så bra - på en grå, norsk vinterdag. Til uka braker alvoret løs i Champions League. Foto: Bjørn Langsem
OPPVARMING PÅ ULLEVAAL: John Arne Riise var i Oslo i forrige uke, og spilte landskamp mot Albania. Det endte ikke så bra - på en grå, norsk vinterdag. Til uka braker alvoret løs i Champions League. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Her er Riises Champions League-favoritt

- Det fotball egentlig dreier seg om.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Langfredag er ingen stor dag for norske fotballelskere. Kveldens batalje i irsk Premier League, mellom Bohemians Dublin og Sligo Rovers, får neppe mange til å løpe ned pubene.

Men fortvil ikke.

Tirsdag og onsdag serveres et saftig koldtbord i Champions League: Paris Saint Germain - Barcelona, Bayern München - Juventus, Malaga - Borussia Dortmund og Real Madrid - Galatasaray.

Favoritt?

- Barcelona, sier John Arne Riise til Dagbladet.

- Jeg både håper og tror at Barcelona vinner. Kampen mot Milan (4-2 sammenlagt) var fantastisk å se på. Da så du hva fotball egentlig dreier seg om.

Til Paris
Vi har kommet til kvartfinalene i Champions League.

Fulhams norske storprofil vant turneringen med Liverpool i 2005. Det er en av de mest spektakulære finalene i historien. AC Milan ledet 3-0 til pause.

Liverpool - anført av kaptein Steven Gerrard - hentet inn forspranget og vant 3-2 på straffer. Istanbul formelig gynget denne dampende kvelden på Atatürk Stadion.

John Arne Riise var ekstatisk. Som Fulham-spiller er han et stykke unna det aller gjeveste selskapet.

Favoritten hans, Barcelona, møter Zlatan Ibrahimovics Paris Saint Germain borte i første kamp tirsdag. Returen går onsdag uka etter.

Kritikk
Denne sesongen er Barcelona blitt kritisert for ikke å levere varene på det samme høye nivået som under Pep Guardiola.

Trener Tito Vilanova kjemper seg fortsatt tilbake etter kreftbehandlingen i ørespyttkjertelen. Men prognosene er gode.

På en pressekonferanse langfredag sa fungerende manager Jordi Roura at det fortsatt er usikkert om Vilanova reiser sammen med laget til Paris mandag. Han er definitivt ikke på sidelinja når Barcelona møter Celta Vigo borte lørdag.

Barcelona leder Primera Division med 13 poeng på Real Madrid.

RIISE-FAVORITT:  Lionel Messi og Barcelona er i kvartfinalen i Champions League, men hadde store problemer med AC Milan i første kamp. I kvartfinalen venter Paris Saint Germain. Foto: NTB Scanpix
RIISE-FAVORITT: Lionel Messi og Barcelona er i kvartfinalen i Champions League, men hadde store problemer med AC Milan i første kamp. I kvartfinalen venter Paris Saint Germain. Foto: NTB Scanpix Vis mer