TIDENES FØRSTE: Sebastian Brage Hansen ble tidenes første ringgutt da han fikk oppgaven under gårsdagens Nordic Fight Night i Frederikshavn.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIDENES FØRSTE: Sebastian Brage Hansen ble tidenes første ringgutt da han fikk oppgaven under gårsdagens Nordic Fight Night i Frederikshavn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Her er ringgutten Brækhus etterlyste

Ville ha ringgutt - og fikk viljen sin.

(Dagbladet): I forkant av boksekampen mellom Cecilia Brækhus og Mia St. John etterlyste Brækhus en ringgutt. Det pleier å være en kvinne - lettkledd - som holder opp plakaten som viser hvilken runde kampen går inn i.

Hun fikk ønsket sitt oppfylt. I går var det nemlig Dagbladet-webutvikler Sebastian Brage Hansen som fikk det ærefulle oppdraget.

- Det var en positiv opplevelse. Det frister til gjentakelse - hvis de føler at det er et marked for ringgutter, stiller jeg gjerne opp igjen, sier Hansen til Dagbladet.

Jentene hoppet Brækhus' team, Sauerland, ønsket ikke en halvnaken gutt i ringen. Dermed slapp Hansen å spasere rundt i trusa.

- De ville ikke ha den olja-opp gutten som sprang rundt i ringen, men en mer classy inngang på det, forteller Hansen. Han gikk i bukse og svart t-skjorte.

Mottakelsen av publikum var bedre enn han hadde forventet.

- Det var mye mer jubel enn jeg trodde det kom til å være. Men jeg gikk jo rundt til de ulike hjørnene, og da oppdaget nok noen av guttene etterhvert hvem det var som gikk der, og da begynte de å bue litt. Men jeg forsøkte å fokusere på oppgavene mine og jentene som hoppet i salen.

- Min tur til å hjelpe til Cecilia Brækhus hadde ikke lagt merke til ringgutten under kampen.

- Det er jo ikke rart, hun er så fokusert før og under kamp. Etter kampen smilte hun, og sa hun syntes det var hyggelig at jeg var der. Hun sa hun skulle hjem og se video av kampen og sjekke ut innsatsen min, gliser Hansen.

Han trener selv ved Krav Maga Academy i Oslo, og har gjennom klubben kjennskap til Brækhus.

- Derfor følte jeg det var min tur til å hjelpe til med noe som var viktig for henne, sier Hansen.