Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Røkkes nye skygge

- Det er ingen tvil om at Røkke er i en klasse for seg. Akkurat nå virker det som om Røkke er viktigere enn kongehuset og ti ganger større enn med Bjørn Dæhlie, sier Rolf Nereng.

Rolf Nereng (50) er talsmann for to av Norges absolutt mest ettertraktede kjendiser, Kjell Inge Røkke og Bjørn Dæhlie. I tillegg har han snowboarder Daniel Franck, skøyteløper Eskil Ervik og alpinist Andrine Flemmen i sin stall.

Nerengs viktigste oppgave er å gi råd og briefe kjendisene i forhold til mediene, både på godt og vondt. For idrettsutøverne sørger han også for å forhandle fram best mulige personlige sponsoravtaler.

- Hva er din viktigste oppgave?

- Det viktigste for meg er ikke om vedkommende har en høy eller lav profil, men om det er en riktig profil. På den ene siden skal jeg sørge for ren logistikk, forberede pressekonferanser og arrangere disse, mens jeg på den annen side også skal være en diskusjonspartner. Min jobb er ikke å forandre en person, men det er liten kunnskap om mediene i næringslivet, og helt ærlig mener jeg at begge parter tjener på at jeg har en slik rolle.

- På hvilken måte?

- Hvis folk er flinke til å svare og være forberedte, får også journalistene bedre svar. Større kunnskap gir større trygghet og dermed bedre tilgjengelighet.

Han har bakgrunn som reporter både fra VG og Dagbladet, samt at han i fem år jobbet som informasjonsrådgiver i Geelmuyden Kiese. Han var også assisterende pressesjef under OL på Lillehammer. Nereng mener det toppen er ca. ti kjendiser i Norge som har behov for en egen pressetalsmann i perioder.

PRESSEHJELP: Rolf Nereng skal hjelpe Røkke å forholde seg til pressen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media