Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Sagans hemmelighet

Slik skal han slå Kristoff i Sanremo.

 HEMMELIGHETSFULL:  Peter Sagan sier han utvilsomt vil være med å kjempe om seieren mot Alexander Kristoff på søndag. Da må slovaken overliste nordmannen i en eventuell spurt - det er han mer enn god nok til skal vi tro lagkameratene. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
HEMMELIGHETSFULL: Peter Sagan sier han utvilsomt vil være med å kjempe om seieren mot Alexander Kristoff på søndag. Da må slovaken overliste nordmannen i en eventuell spurt - det er han mer enn god nok til skal vi tro lagkameratene. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MILANO (procycling.no) Fredag møtte Tinkoff Saxo pressen foran søndagens Milano-Sanremo, hvor det russiske lagets fremskutte og enestående stjerne er Peter Sagan. Slovaken tok nylig sin første seier for året, og varsler at han ønsker å gi Alexander Kristoff kamp til døra i klassikerløpet.  

- Jeg ser veldig fram mot rittet og føler meg veldig bra sammen med et godt lag, sier Sagan til procycling.no. 

25-åringen vil ikke røpe hvem han frykter mest, men lagkamerater som Christopher Juul-Jensen og Maciej Bodnar sier begge til procycling.no at Alexander Kristoff er feltets mest fryktede mann om dagen.

- Hvor skal du angripe for å kvitte deg med Kristoff?

- Hvor jeg skal angripe? Er ikke det min hemmelighet, svarer Sagan med et lurt smil.

LES OGSÅ: Dette kan gi Kristoff trøbbel i Milano-Sanremo

Satser på spurt
procycling.no kan imidlertid avsløre at Tinkoff-laget føler seg såpass trygg på Sagans spurt, at de satser på at slovaken henger med over den avgjørende klatringen Poggio, for så å sprinte først over målstreken.

- Det er hvertfall meningen, innrømmer Juul-Jensen overfor procycling.no.

- Men det er klart at Alexander Kristoff er en av verdens beste i en spurt på dette tidspunktet, men det er min overbevisning at Peter Sagan sykler sterkere på søndag, sier en lojal Juul-Jensen.

- Hvor er Sagan sterkere enn Kristoff? I bakkene eller i sprinten?

- Begge deler. Måten han vant spurten på i Tirreno-Adriatico beviser at han er der han skal være.

Spøkte med Basso
Peter Sagan tok seg god tid til å showe foran pressen under fredagens møte i Citroën sine lokaler i Milano. Slovaken som satt på scenen ved siden av Ivan Basso blant annet, forsøkte stadig å fikle med italieners stol og justere høyden på den - til de frammøttes store begeistring.

25-åringen kom svært nær seier i Milano - Sanremo blant annet i 2013 hvor han såvidt ble slått av Edvald Boasson Hagens lagkamerat, Gerald Ciolek. Året før vant han spurten i hovedfeltet etter at Simon Gerrans hadde krysset målstreken først, forfulgt av to andre ryttere. 2014-utgaven ble skuffende sett med Sagans øyne da han endte på tiendeplass.

- Dette rittet er viktig for meg, på samme måte som de andre klassikerne som Flandern rundt og Paris-Roubaix er, sier han.

PS: Du får Milano-Sanremo live på procycling.no søndag fra klokken 10:00.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no)
 

 FNISTE:  Sagan var tydelig mer opptatt av å spøke med Ivan Basso enn å følge med på hva som skjedde på pressekonferansen. FOTO: Kjetli R. Anda / procycling.no
FNISTE: Sagan var tydelig mer opptatt av å spøke med Ivan Basso enn å følge med på hva som skjedde på pressekonferansen. FOTO: Kjetli R. Anda / procycling.no Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!