Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er seedingen for EM-kvaliken

Hvem håper du Norge møter?

PÅ TIDE MED ET MESTERSKAP? Egil Drillo Olsen og Jon Inge Høiland kunne glede seg over et sterkt resultat i treningskampen mot Sveits sist helg. Høsten 2010 starter alvoret igjen. I dag ble det klart hvilke land Norge kan havne i gruppe med i kvaliken til EM 2012. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
PÅ TIDE MED ET MESTERSKAP? Egil Drillo Olsen og Jon Inge Høiland kunne glede seg over et sterkt resultat i treningskampen mot Sveits sist helg. Høsten 2010 starter alvoret igjen. I dag ble det klart hvilke land Norge kan havne i gruppe med i kvaliken til EM 2012. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Gruppene for EM-kvalifiseringen som starter til høsten trekkes i Warszawa den 7. februar. I dag offentliggjorde Uefa rankingen som ligger til grunn for trekningen.

Ukraina og Polen er direkte kvalifiserte som EM-arrangører i 2012.

De øvrige 51 fotballnasjonene i Europa fordeles på seks seedingsnivåer. Seks grupper vil ha ett lag fra hvert av de seks nivåene, mens tre grupper vil bestå av fem lag - da fra hvert av de fem øverste nivåene.

Norge er rangert på tredje nivå, sammen med Israel, Bulgaria, Finland, Irland, Skottland, Nord-Irland, Østerrike og Bosnia-Herzegovina.

Disse landene kan vi dermed ikke møte.

På vei hjem fra seieren mot Sveits sist helg, ble landslagssjef Egil Olsen spurt om hvilke motstandere han håpet på. Det hadde han ikke noe konkret svar på, og svarte på typis Drillo-vis:

- Det hjelper jo ikke hva jeg ønsker meg. Og om man skulle få de man ønsker seg, kan det gå til helvete likevel, sier han

De ni gruppevinnerne og den beste toeren er direkte kvalifisert til EM sammen med arrangørlandene. De åtte andre gruppetoerne spiller playoff-kamper etter samme modell som VM-playoffen som ble avgjort i går.

Nedenfor kan du se alle seedingsnivåene, og stemme på hvilke lag du håper Norge trekker fra det nivået:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media