Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drama i Dubai:

Her er sesongdebuten over for uheldig Nordhaug

- Det går noen dager før jeg kan trene igjen.

I BAKKEN: Lars Petter Nordhaug forsøkte å manøvrere seg unna en velt, men endte selv opp med å lande på fortauskanten med full kraft. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
I BAKKEN: Lars Petter Nordhaug forsøkte å manøvrere seg unna en velt, men endte selv opp med å lande på fortauskanten med full kraft. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug endte opp med å forlate Dubai Tour allerede under åpningsetappen.

Med i underkant av 25 kilometer igjen til mål, gikk en større velt i bakre del av hovedfeltet.

Ved første øyekast ser man Matthew Brammeier og Andrew Fenn bremse ned akkurat i tide, mens Stefan Denifl klikker ut av pedalen for å unngå to mann som ligger nede i asfalten.

Ute til venstre kjører Andrew Fenn opp på fortauskanten og ut i gresset. Ryttere har nemlig gått i bakken rett foran ham, og blant dem lagkaptein Lars Petter Nordhaug.

Måtte gi seg

På grunn av velt stanser det nemlig helt opp i bakre del av feltet, og vestfoldingen har ingen mulighet til å komme seg unna. Det ser ut til at han rekker å hugge i bremsen, før han kjører inn i rytterne – får rotasjon og lander på siden oppå fortauskanten.

– Jeg gikk i bakken med cirka 25 kilometer igjen og landet med hofta/låret på en fortauskant. Det var så vondt at jeg så stjerner. Jeg prøvde å fortsette, men kunne ikke løfte foten for å klikke inn engang, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

Han fikk kroppen sjekket av medisinsk personell i etterkant, og det ble heldigvis ikke konstatert noen brudd.

– Men det tar nok noen dager før jeg kan trene igjen.

– God stemning i laget

Dagen for øvrig var oppløftende for Aqua Blue-laget. De fikk Daniel Pearson med i bruddet, og avsluttet dagen med 10.-plass til Blythe.

– Ellers veldig god stemning i laget. Vi trives godt og kjører fint sammen, rapporterer Nordhaug.

Les også: Kittel temmet rivalene i Dubai

Marcel Kittel endte opp med å vinne den første etappen av årets Dubai Tour. Tyskeren tok totalt sin sjette etappeseier i rittet.

Dubai Tour består av fire etapper, og avsluttes fredag. Også Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) og Truls Engen Korsæth (Astana) deltar i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling