Her er siste Rooney-mål

Tre måneder uten nettkjenning. Sist landslagsmål er åtte kamper og ni måneder unna. I dag må Rooney prestere for England, skal VM-drømmen leve.

|||(Dagbladet): Wayne Rooney spilte kanskje karrierens svakeste kamp mot Algerie forrige fredag.

Frustrasjonen til Englands stjernespiller lå så tjukt utenpå drakta etter kampen, at han valgte å svare på supporternes piping med å skjelle dem ut rett inn i kamera.

Et par dager tidligere var Sir Alex Ferguson så bekymret for sin elevs prestasjon i den første kampen mot USA, at han tok en telefon til Sør-Afrika og ba ham om «å slappe av og nyte turneringen».

VM-studio kl. 16.00: Slovenia - England og USA - Algerie

Skadeplaget Rooney vant alt av priser etter en strålende sesong for Manchester United i år. Han ble kåret til årets spiller i England av både sportsjournalistene og spillerne, han var på årets lag i Premier League - og ble selvsagt kåret til årets spiller i United.

Men så kom skadene utover våren og Fergusons hardkjør med å spille ham småskadd i flere kamper på rad. Sist scoring for Rooney kom mot Bayern München i første kvartfinale i Champions League, i det andre oppgjøret måtte han ut i pausen etter å ha spilt en håpløs førsteomgang - småskadd og utilpass.

Tottenham-manager Harry Redknapp, kjent for sine krumspring på overgangsmarkedet, skrev følgende i sin The Sun-spalte etter Algerie-kampen.

- Hvis noen hadde spurt meg om å ta en titt på Rooney før Algerie-kampen og fortalt meg at jeg kunne kjøpe ham for 1,5 millioner pund, ville jeg kommet tilbake og sagt: Nei, jeg vil ikke ha ham, han er ikke god nok. Med mindre du hadde visst at det var Rooney som spilte, ville du trodd han var en forferdelig dårlig spiller.

- Rooney på gang I dag er det alvor. For en av de beste engelske generasjonene, hvis man ser på klubbtitler de har vunnet, er på vei ut av VM. Med mindre de slår Slovenia. Rooney var mannen som skulle gjøre det for England i dette mesterskapet, derfor er det også han som har skuffet mest.

EXIT: Dagens billigste poeng: Fabio Capello og kaptein Steven Gerrard går inn gjennom en dør det står Exit over. I dag kan England gå ut av VM. Foto: AP
EXIT: Dagens billigste poeng: Fabio Capello og kaptein Steven Gerrard går inn gjennom en dør det står Exit over. I dag kan England gå ut av VM. Foto: AP Vis mer

- Jeg har snakket veldig mye med Rooney. Noen ganger er presset så stort for nøkkelspillere at det kan påvirke dem, sa England-boss Fabio Capello på gårsdagens pressekonferanse.

Capello mener Rooney har en stigning inn mot den avgjørende kampen.

- Han har forbedret seg på trening de siste dagene. Jeg er helt sikker på at han vil spille veldig, veldig bra mot Slovenia, slo Capello fast.

- Ikke «crazy» England er kroniske underpresterere i mesterskap. På papiret har de ofte gode mannskap, men de tre kvartfinalene de oppnådde under Sven-Göran Eriksson, blir mer og mer respektable når man ser på resultatene etter at svensken ga seg.

Steve McClaren misset EM-kvaliken sist, mens Fabio Capello tok England til VM i oppvisningsstil. Så langt i VM har det imidlertid gått trått.

Da England slo Kroatia 5-1 på Wembley for ni måneder siden og sikret VM-plassen - det var forøvrig sist kamp Rooney scoret for England - innrømmet Capello for første gang at England var en av tittelutfordrerne i VM.

Ni måneder, en stygg utroskapshistorie av John Terry, bytte av kaptein to ganger, en evig rekke med skader på nøkkelspillere og to elendige prestasjoner i VM seinere, er Capello fortsatt selvsikker.

- Jeg er ikke «crazy» når jeg sier at målet mitt fortsatt er VM-finalen. Det har vært målet hele tiden.

PRESS: Wayne Rooney har verdens mest fotballgale lands forventninger på skuldrene før Slovenia-kampen. Her prater han på mobilen etter gårsdagens England-trening. Kanskje det er Sir Alex på tråden igjen? Foto: Reuters
PRESS: Wayne Rooney har verdens mest fotballgale lands forventninger på skuldrene før Slovenia-kampen. Her prater han på mobilen etter gårsdagens England-trening. Kanskje det er Sir Alex på tråden igjen? Foto: Reuters Vis mer

Det er ingen engelske spillere som ikke er klar over hvor viktig dagens kamp er. Men Capello sørger likevel for å minne dem på det.

- Dette er som en finale i Champions League. Det er innstillingen vi trenger. Fra første øyeblikk må vi spille for å vinne.

Basert på Englands treninger de siste dagene er det sannsynlig at Emile Heskey og Aaron Lennon vrakes. Inn kommer Jermaine Defoe og James Milner.

GEMYTTELIG: Joe Cole ender overraskende på toppen når han lekeslåss med Wayne Rooney på gårsdagens England-trening. Joe Cole er mulig erstatter for Aaron Lennon, men engelske medier tror den klubbløse spilleren nok en gang blir vraket. Foto: AFP
GEMYTTELIG: Joe Cole ender overraskende på toppen når han lekeslåss med Wayne Rooney på gårsdagens England-trening. Joe Cole er mulig erstatter for Aaron Lennon, men engelske medier tror den klubbløse spilleren nok en gang blir vraket. Foto: AFP Vis mer