Her er sjefen

Åge Hareide er formelt ansatt som landslagstrener i fotball fra 1. januar, men allerede fredag er han på jobb for Norges Fotballforbund i Frankfurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jo, jeg kommer til å være til stede i Frankfurt i forbindelse med trekningen av gruppene i VM-kvalifiseringen, sa en kjempeglad og lettet Åge Hareide til NTB sent i kveld.

- Det var veldig kjekt at dette gikk i orden, for det blir alltid mye blest rundt en slik sak, men det er ikke alltid ting er slik det kommer ut i mediene, sa Hareide, vel hjemme i Molde etter en lang dag i Trondheim.

Det var på et møte mellom generalsekretær Karen Espelund og Rosenborg-duoen Nils Skutle og Rune Bratseth at det kom til enig mellom forbundet og RBK. Hareide ble fristilt fra kontrakten sin med Rosenborg, og dermed gikk det ikke lang tid før han var ansatt som Nils Johan Sembs etterfølger.

- Jeg går en fantastisk spennende tid i møte, men i første omgang må jeg forberede meg på det som kommer, for det er stor forskjell på å være klubbtrener og landslagstrener. Jeg får mye å sette meg inn i, sa Hareide.

Fornøyd

Fotballpresident Per Ravn Omdal var rask med å si at han var både lettet og fornøyd etter at det ble kjent at Hareide var klar for landslagstrenerjobben.

- Jo, jeg må bare innrømme at jeg er glad vi fikk ja fra Åge Hareide. Jeg er også glad for at vi fikk til en løsning med Rosenborg, sa Ravn Omdal til NTB.

Han sa seg også veldig fornøyd med at forbundet hadde klarert en del punkter med Rosenborg det hadde vært en viss uenighet om.

- Nå har vi fått en svært dyktig trener til landslaget vårt, og vi får forutsigbarhet i den neste fireårsperioden. Det er kanskje det jeg er aller mest fornøyd med, sa Per Ravn Omdal.

- Kan du karakterisere Åge Hareide som trener?

- Han er entusiastisk, har godt humør og er en svært tydelig leder i laglederposisjonen, så jeg er helt overbevist om at han kommer til å fungere fint hos oss, sa fotballpresidenten.

Spennende

- Dette blir spennende, var Claus Lundekvams første kommentar da han fikk vite at Åge Hareide var ansatt som Nils Johan Sembs etterfølger.

- Hareide var vel den kandidaten som så ut til å skulle få jobben, så selv om det ikke er noen stor overraskelse å høre at han er ansatt, må jeg si meg fornøyd med det valget Fotballforbundet har gjort.

- Jeg kjenner ham ikke som trener selv, men han har gjort det veldig bra i de klubbene han har vært, så jeg føler meg overbevist om at han er en bra mann, sa Lundekvam til NTB.

Henning Berg sa til NTB i kveld at Åge Hareide er et av de aller beste alternativene til jobben som landslagssjef.

- Det er bra at han er ansatt, for han har lang erfaring, og det er ikke så mange som har bedre kampliste, sa avtroppende landslagskaptein og landslagsspiller Henning Berg.

- Spillerne kommer til å stille seg bak Hareide, men det ville vi gjort uansett hvem forbundet hadde valgt, sa han videre.

- Det er klart det er viktig å ta med seg den støtten jeg nå får fra spillerne, for det er jo dem jeg skal jobbe med videre vet du, sa Hareide til NTB, da han fikk høre om den massive støtten fra «Norges beste menn».

(NTB)

NY SJEF: Åge Hareide tar over for Semb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer