Her er skrytevideoen som gjorde Liverpool-eierne sugne på Downing

Dessverre var den falsk.

(Dagbladet): Liverpool-manager Kenny Dalglish slaktet innstillingen til flere av spillerne etter helgas skuffende 1-3 tap borte mot Bolton.

I TV 2-studio diskuterte man også heftig, og en av hovedgrunnene for svake resultater, ifølge Erik Thorstvedt, Petter Myhre og co., er feilslåtte spillerkjøp.

Andy Carroll har fått mye kjeft, men også Stewart Downing beskyldes for å ikke holde mål. Null ligamål og null målgivende pasninger til en pris av rundt 200 millioner kroner.

I tillegg er Downing den mannen som har skutt flest ganger uten å score - 47.

Falsk skrytevideo
Liverpool Daily Post dro i helga opp igjen en underlig historie i så måte. Avisa gjentar deler av et klubbintervju i sommer, der eierne Tom Werner og John Henry forteller at de lot seg imponere av en skrytevideo fra Aston Villa, da de bestemte seg for å bla opp pengene for Downing.

- Vi fant noen bilder av Stewart der han fra 30 meter skyter en fotball oppi fem ulike søppelbøtter, og det er briljant, sier Tom Werner.

- John og jeg utbrøt: Herregud, denne spilleren er fantastisk. Vi må finne en måte å få til en avtale med ham på. Vi fant selvfølgelig senere ut at videoen var litt trikset med, men vi var så opprømte over at Downing skulle til Liverpool, minnes Werner.

For videoen er selvfølgelig falsk. Åpenbart, kanskje, for de som har sett Petter Northug, David Beckham og andre gjøre tilsvarende ting tidligere.

Dalglish har fortsatt tro
Selvfølgelig var det ikke bare denne skrytevideoen som gjorde at manager Kenny Dalglish fikk hente Stewart Downing til Anfield.

Skotten står fortsatt fast ved at vingen kommer til å bli en suksess i Liverpool-drakt.

- Han er bedre enn jeg trodde han ville bli, sier Dalglish til Liverpool Daily Post.

- Han er en bedre fotballspiller, raskere enn jeg trodde. Stewart er en fantastisk fotballspiller, en engelsk landslagsspiller, som fullførte en stor overgang da han kom hit, sier han.

Dalglish mener også at lagkameratene har et større ansvar for å omsette Downings innlegg i mål.

- Statistikken viser at han har fått inn flere crossere enn noen andre. Det er en del av jobben hans, og en annen del er å plassere innleggene der noen kan sette dem i mål. Jobben vår som lag er å komme oss på plass og sette de ballene i mål, mener Liverpool-sjefen.