Her er skuddet som redder spenningen

MANCHESTER (Dagbladet): Marc Overmars har både frekkheten og farta som United mangler for øyeblikket. Derfor er det fortsatt høyspenning i Premier League. - Men du vinner ikke ligagull bare ved å slå Manchester United borte og hjemme, sier gårsdagens helt til Dagbladet.

Marc Overmars vant kampen og reddet ligaen ti minutter før slutt på Old Trafford. United-spillerne avsluttet kampen til pipekonsert fra fansen. Frustrasjonen var like stor blant spillerne.

- Du forstår sikkert at jeg ikke kan kommentere Arsenal-scoringen, sier Henning Berg.

Han trenger ikke gjøre det heller. For Hennings reaksjon da Marc Overmars scoret fortalte mer enn ord. Han var rett og slett hoppende forbanna.

Ronny Johnsen hadde vært på benken i ett minutt da erstatter David May gikk opp i sin første hodeduell. Den tapte han med ei mil til Nicholas Anelka. Og på baksida kom Marc Overmars og gjorde alle anti-røde blide. Spesielt Arsenal-boss Arsene Wenger.

- Nå er alt åpent igjen, sier Wenger. - Jeg tror det er veldig mange mennesker rundt om i England som er fornøyde med Arsenal i dag. Og jeg fikk en god følelse allerede før kampen da jeg så Uniteds lagoppstilling.

- Den virket defensiv, forsiktig og som om uavgjort var et meget bra resultat.

En smart vinner

Og for en gangs skyld er Wenger enig med mannen han elsker å være uenig med - Alex Ferguson.

- Jeg hadde gjort det samme i Fergusons sted, sier Wenger. - Uavgjort ville vært et strålende resultat for United. Men sjøl om det ikke gikk sånn, sitter de fortsatt bak rattet og i den desidert beste posisjonen.

- Det eneste som er nytt etter dette resultatet, er at det nå er opp til oss.

Seks poeng bak og med tre kamper mindre spilt ligger ballen på Arsenals banehalvdel. Men Wenger vil ikke høre snakk om at oddsen har tippet dramatisk.

- United har ikke mistet tittelsjansene etter denne kampen. Det har bare blitt litt mer åpent.

Tøft i april

Arsenal er uten tvil formlaget i England. Nå er de plutselig der Manchester United var i høst - midt inne i ei kamprekke hvor det ser ut til at resultatene kommer av seg sjøl. Men i april blir det tett mellom kampdatoene, og det er da Arsenal må gjøre det. For å slå United.

- Her i England er nesten alle kamper like vanskelige. Men ja, vi har skaffet oss en brukbar posisjon. Og akkurat nå stemmer det meste for laget, sier Marc Overmars.

Emmanuel Petit og Patrick Vieira var glitrende på Arsenals midtbane. De vant baller, de styrte kampen og ftret konstant truende Overmars med pasninger som skapte målsjanser. Og plusser du på en ny østerriker - keeper Alex Manninger - som har til gode å slippe inn mål i Premier League, er det lett å skjønne tittel-ambisjonene. Som er store.

Skadene ødelegger

Like lett er det å lese Manchester Uniteds problemer. De kan sammenfattes i ett ord - skader.

- Jeg har et håp om å få tilbake Pallister og Giggs til neste seriekamp 28. mars, sier Alex Ferguson. Da vil forhåpentligvis Nicky Butt være på god vei igjen også. Men nå har vi mistet Schmeichel for en lang periode samtidig som Phil Neville og Ronny Johnsen kjenner til sine gamle skader.

- Fram mot Monaco-kampen til onsdag handler alt om å få satt sammen et lag.