Her er slettas egen Ronaldo

- Fintene funker hver gang, sier Lino (16).

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): I går spurte vi fire på sletta om hvem som var deres store idol.

Hadde vi møtt Alexander Lino fra Lørenskog hadde svaret gitt seg selv.

Kantspilleren på Lørenskogs juniorlag er som snytt ut av nesa på sitt forbilde Cristiano Ronaldo.

- Jeg er vel litt heldig siden jeg ligner på han. Han er idolet mitt, så jeg må jo prøve å gjøre det samme som han gjør, sier Alexander, heretter bare «Lino», til Dagbladet.no etter at laget hans har slått Ready ut av Norway Cups a-sluttspill.

Skjærer grimaser

Etter et tøft kampprogram måtte Lino finne seg i å starte dagens kamp på linja, men litt etter pause fikk lagets yngstemann slippe til på venstrekanten.

Sveisen, fotballstrømpene og holdningen er den samme som forbilde, men likhetene stopper ikke ved det ytre.

Tilslaget, det maskuline ganglaget, kvikkheten i beina, et solid fintereportoir. Når ballen er på motsatt side småprater han med tilskuerne. Når han misser på en dribling ser han ned i gresset og skjærer grimaser som oser av Sør-Europa.

DIGGER RONALDO: Lino ligner ikke bare Ronaldo på håret. Fintene, løpesettet og faktene minner også meget om Uniteds nummer sju. Foto: Eirik Winsnes/Dagbladet.no
DIGGER RONALDO: Lino ligner ikke bare Ronaldo på håret. Fintene, løpesettet og faktene minner også meget om Uniteds nummer sju. Foto: Eirik Winsnes/Dagbladet.no Vis mer

Når han endelig får ballen ute ved krittet sender han Ready-backen ut på sidelinja med en klassisk Ronaldo-dragning og et påfølgende ferdigscoret innlegg.

Det meste ved Lino sender tankene til Drømmenes teater og Manchester Uniteds nummer sju.

- Den finta funker bra den ja. Den funka bra i går også, den funker stort sett hver gang, sier Lino etter kampen.

Tror ikke på Real-overgang

Alexander Espeland Fortunato Lino har mor fra Norge og far fra Portugal. Ronaldo-interessen deler han med resten av familien.

- Det er ganske ofte at vi ser kamper sammen og i påska var vi over å så United mot Liverpool. United vant 3-0 og Ronaldo putta et mål, så det passet jo bra, sier Lino.

- Det blir vel sorg på Lørenskog om favoritten forsvinner til Real Madrid da?

- Jeg følger ham uansett hvor han spiller, men jeg er sikker på at han blir. Nå har jo ryktene dempet seg litt også, sier United-supporteren.

Her er slettas egen Ronaldo

Drømmen er United

Lino trener seks ganger i uka med laget og bruker mange timer hver eneste uke for å øve inn finter og trene på egenhånd.

- Det er vel fintene, farta og alle målene han scorer som imponerer meg mest. Samtidig ble han født inn i en fattig familie og trente og trente for å bli så god som mulig. Det inspirerer meg, sier Lino engasjert.

Og drømmen for 16-åringen er klar.

- Det er å bli proffspiller, forhåpentligvis i United. Men først må jeg prøve å få plass hos Lørenskogs A-lag da, sier Lino.

Lørenskogs egen nummer sju.

<B>TAR FRISPARK SOM HELTEN:</B> Alexander Lino deler Ronaldo-interessen med hele familien.