Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Solskjærs nye drømmehus

Bygger økovilla til 40 millioner utenfor Manchester.

FASADEN: Slik ser fronten ut på de virtuelle bildene. Det er uklart når boligen står ferdig, men arbeidene er i full gang etter flere utsettelser.
FASADEN: Slik ser fronten ut på de virtuelle bildene. Det er uklart når boligen står ferdig, men arbeidene er i full gang etter flere utsettelser. Vis mer

|||
Den tidligere United-spilleren bygger huset i landsbyen Nether Alderley — cirka en halvtime fra det sentrale Manchester. '

Sir Alex Ferguson bor bare få minutter unna. Det samme gjør flere andre fotballstjerner, deriblant Cityspiller Emmanuel Adebayor.

Hovedbygget får rikelig med plass. Ifølge tegningene kommer det en svømmehall i hagen. Dette bygget vil også bestå av et trimrom og fotostudio.

— Det er grunn til å tro at Solskjær bruker mellom 30 og 40 millioner kroner på boligprosjektet. Det er vanskelig å si nøyaktig, og kanskje blir kostnadene enda høyere, forteller en kilde hos den lokale eiendomsmekleren Gascoigne Halman.

Jobber på tomta
Ole Gunnar Solskjær la opp som fotballspiller 28. august 2007. Han trener nå reservene til Manchester United. Solskjær bekreftet tidligere i uka at byggearbeidene har kommet i gang. Det skjer etter ei lengre byråkratisk mølle.

Da en reporter fra lokalavisa Macclesfield Express besøkte tomta i går, var ti personer i sving med ulike oppgaver.

- De var ikke så veldig hissige på å snakke. Det er vel forståelig, forteller journalist Ria Nortcliffe til Dagbladet.

— Det meste er grus, og det er umulig å si når det hele står ferdig. Men den lille svømmehallen har begynt å ta form.

Økohus
Det var Macclesfield Express som først omtalte husplanene i 2007. På tomta sto en 52 år gammel herskapsbolig til 17 millioner kroner. Solskjær søkte lokale myndigheter om å få rive huset og oppføre et nytt — blant annet med fem soveværelser, spillrom og garasjeplass til tre biler.

I søknaden het det at Solskjær ville bruke solenergi og varmepumper til bassenget. Men ikke alle naboene er like fornøyde med økohuset.

— Dette er en skandale. Hva er så miljøvennlig med å rive et hus som uten problemer kunne stått i 50 år til? spurte en nabo overfor avisa Daily Mail.

FLOTT: Det virtuelle bildet viser den nye boligen til Ole Gunnar Solskjær utenfor Manchester. Bakhagen er 105 meter lang, ifølge offentlige dokumenter. Til høyre: Svømmehall og trimrom. Foto: Reid
FLOTT: Det virtuelle bildet viser den nye boligen til Ole Gunnar Solskjær utenfor Manchester. Bakhagen er 105 meter lang, ifølge offentlige dokumenter. Til høyre: Svømmehall og trimrom. Foto: Reid Vis mer

Husets skandinaviske stil ble ikke tatt nådig opp.

— Han kommer hit og gir blaffen i hva vi føler for landsbyen vår. Han gjør ting på sin egen måte. Hensynsløst!

Åtte klager
På søknaden som ble sendt 11. oktober 2007 — like etter at han la opp — kom det inn åtte klager. Søknaden ble avslått 4. desember samme år. 14. januar 2008 ble søknaden skrevet i navnet til kona Silje Lyngvær. Da ble planene godkjent. Planleggingsfirmaet Indigo har på nettsida lagt ut virtuelle bilder av huset og svømmehallen i hagen.

Solskjær blir ikke nevnt ved navn, med firmaet bruker tomta som eksempel på hva de kan utrette av fortreffelighet. Reid i Manchester står oppført som arkitekt.

— Huset blir ikke så økovennlig som man kanskje skulle tro, klaget en nabo overfor Macclesfield Express i går.

Men grønt utenfor blir det i massevis. Ifølge de offentlige papirene består tomta av en 105 meter lang bakhage. Det er på størrelse med en fotballbane.

Flere jobbtilbud
Solskjær bor i dag i Bramhall sammen med kona Silje og barna Noah, Karna og Elijah. Det er et område i Greater Manchester som florerer av rikfolk.

Som det gikk fram av et intervju med Dagbladet i går, har Solskjær vært aktuell for flere toppjobber i norsk fotball. Han har takket nei.

— Utgangspunktet mitt er fortsatt at jeg blir her så lenge sjefen (Sir Alex Ferguson) er her, sa han. Solskjær landet i Norge i går kveld.

I kveld deltar han i fotballshowet «Gullballen » i Den Norske Opera.

— Dette tilhører privatlivets fred. Ingen kommentar, sier Jim Solbakken om husbyggingen. Han er agent og mangeårig venn av Ole Gunnar Solskjær.

ELSKER MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær scoret 126 mål på 366 kamper for Manchester United. Nå gjør han suksess for reservelaget. Foto: Jørn H. Moen
ELSKER MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær scoret 126 mål på 366 kamper for Manchester United. Nå gjør han suksess for reservelaget. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media