Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Solskjærs største United-øyeblikk

Nei, det er ikke Champions League-finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) For snaue to uker siden var det ti år siden Ole Gunnar Solskjær debuterte for Manchester United. Bare sju minutter etter innhoppet mot Blackburn scoret han.

Solskjær skjøt seg inn i fansens hjerter.

Og har vært der siden.

Vant Europa

Dagbladet.no samlet ti store Solskjær-øyeblikk på tiårsdagen. Ti øyeblikk som har gitt kristiansunderen den unike statusen i MUFC.

På topp: Selvfølgelig seiersmålet i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. To minutter på overtid, og United tok med seg gigantpokalen hjem.

Men det er ikke den scoringen Solskjær ser tilbake på som det største øyeblikket i hans United-karriere. Det er heller ikke seiersmålet mot Liverpool i FA-cupen samme år, og ikke de fire målene han puttet på ti minutter mot Nottingham.

- Surrealistisk

FOR EN START: Ole Gunnar Solskjær scoret i United-debuten. Dette er hans største øyeblikk i den røde trøya. Foto: KEITH HAMMET
FOR EN START: Ole Gunnar Solskjær scoret i United-debuten. Dette er hans største øyeblikk i den røde trøya. Foto: KEITH HAMMET Vis mer

Hans største United-øyeblikk kom i hans første kamp for klubben, i august 1996.

- Jeg kan fortsatt huske den første kampen. Jeg varmet opp og tenkte at «dette er sjansen din, grip muligheten». Så scoret jeg og jeg husker Eric Cantona kom løpende mot meg. Det var helt surrealistisk. Det er mitt største øyeblikk, sier han i et intervju med klubbens hjemmeside.

- Jeg glemmer selvfølgelig heller ikke Champions League-seieren, men den første kampen ga meg en plattform å bygge videre på, forklarer spilleren som da ble kalt Baby Faced Assassin i avisene.

GULLGUTTA: Ole Gunnar Solskjær tuppet en heading fra Teddy Sheringham i mål, og da kunne Ronny Johnsen og hele lage feire Champions League-triumfen.