UT FOR GODT? Luka Modric' framtid i Spurs har vært spekulert på siden forrige sesong. Her ser manager Harry Redknapp - som sier han kunne kjøpt felre gode spillere for pengene krotatene innbringer - midtbanespilleren gå av banen mot Manchester City lørdag. Foto: REUTERS/Philip Brown
UT FOR GODT? Luka Modric' framtid i Spurs har vært spekulert på siden forrige sesong. Her ser manager Harry Redknapp - som sier han kunne kjøpt felre gode spillere for pengene krotatene innbringer - midtbanespilleren gå av banen mot Manchester City lørdag. Foto: REUTERS/Philip BrownVis mer

Her er spillerne som får ny klubb i morgen

TV2-Wikestad spår store overraskelser på deadline-dagen.

• Overgangsstudio: Følg alle kjøp og salg time for time hos Dagbladet i morgen

(Dagbladet): Klubbene har revet og slitt i spillerne i hele sommer. Eller de har vært forsøkt solgt i månedsvis.

I oversikten over finner du Premier League-spillerne som har vært mest omtalt i ryktespaltene i sommer, men som ennå ikke er kjøpt eller solgt.

TV 2-sending i åtte timer Fotballprogramleder Kasper Wikestad leder et eget «deadline day»-show på TV 2s Premier League-kanal i morgen, fra klokka 18.00 til 02.00. Overgangsvinduet i England stenger akkurat ved midnatt.

- Alle kommer til å se på dette programmet med PC-en i fanget. Det blir mange sterile menn utover høsten, sier Wikestad til Dagbladet.

- Tror du på overgangsbomber?

- Det tror jeg helt sikkert, uten at jeg kan si hva de blir. Jeg tror helt sikkert det blir overraskelser, og det er nærliggende å tenke Tottenham og Arsenal. Arsenal må handle, og ingen har mer oversikt enn Arsene Wenger og teamet hans. Jeg tror han drar opp et ess av ermet.

En av sommerens største overgangsfarser omhandler Luka Modric. Kroaten vil så gjerne til Chelsea at han ikke ville spille i stortapet mot Manchester City søndag.

Høyt spill i Spurs - Jeg tror Modric havner i Chelsea, men jeg er blitt mer usikker i og med at han spilte sist, og i og med styreformann Daniel Levy har kjørt så høyt spill. Det vil nesten være ødeleggende etter alt de har sagt, hvis de selger nå, sier Wikestad.

Han får støtte av tidligere Tottenham-keeper og TV2-programleder Erik Thorstvedt.

SPÅR SPENNENDE TIMER: Kasper Wikestad geleider TV-titterner gjennom en maratonsending på TV2s Premier League-kanal i morgen. Foto: TV 2
SPÅR SPENNENDE TIMER: Kasper Wikestad geleider TV-titterner gjennom en maratonsending på TV2s Premier League-kanal i morgen. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg forventer at Spurs henter en spiss, og jeg ser vel at det går mot at Modric selges. Jeg er skeptisk til å beholde en spiller som vil være et annet sted, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Tottenham har samtidig mange andre spillere på vei ut, akkurat som Manchester City.

- Jeg tror Peter Crouch forsvinner, og QPR kan nok matche lønnskravet hans med nye eiere nå. Wilson Palacios kan det bli Stoke for. De har den gråeste sentrale midtbanen i Premier League. Oså tror jeg faktisk Scott Parker havner i Tottenham.

Parker er også blitt koblet til blant andre City, som er i ferd med å få daukjøttet sitt ut av stallen.

Daukjøtt - Jeg tror City er i forhandlinger med å betale flere av gutta ut av kontraktene sine. Det gjelder blant andre Craig Bellamy og Wayne Bridge. De har råd til å betale dem ut. Og Shaun Wright-Phillips tror jeg det blir QPR for - City har akseptert flere bud.

MOTVEKT: Chelsea kan komme til å bruke Youssi Benayoun (t.h.) som motvekt i eventuelle siste-liten-overganger.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL
MOTVEKT: Chelsea kan komme til å bruke Youssi Benayoun (t.h.) som motvekt i eventuelle siste-liten-overganger.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL Vis mer

Dagens mest elleville melding handler også om City - og tidligere United-spiller Owen Hargreaves. Mannen som knapt har spilt fotball de siste tre årene skal være på legeundersøkelse i Manchester.

- Han er god, da, og han skal gjennom en medisinsk test før han eventuelt signerer for en klubb. Man ville sagt at det var galskap av Stoke å signere Jonathan Woodgate for Stoke også, sier Wikestad og følger opp:

- Woodgate har startet tre ligakamper på to siste sesongene. Nå er han en kjempetilvekst for Stoke, på pay-as-you-play-avtale. Det samme blir det for Hargreaves.

Sneijder til United likevel? Wikestad ser ikke bort fra at en av bombene kommer i United, som offisielt ikke skal ha flere spillere.

- Jeg har følelsen av at Sneijder går til United. Det er litt det samme som Modric. Det er ingen tvil om at det har vært kontakt.

SJOKKOVERGANG?: Raul Meireles gjorde en god debutsesong i Liverpool, men skal likevel være i spill på markedet. En overgang til Chelsea, som også involverer Youssi Benayoun, kan være på trappene.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SJOKKOVERGANG?: Raul Meireles gjorde en god debutsesong i Liverpool, men skal likevel være i spill på markedet. En overgang til Chelsea, som også involverer Youssi Benayoun, kan være på trappene.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Når TV2-kommentatoren hører navnene på Dagbladets liste er han helt enig, og vil bare føye Evertons Phil Jagielka. Samt Chelseas Alex - som kanskje havner i Arsenal.

Hvis ikke da Arsene Wenger henter Tyskland-fyrtårnet Per Mertesacker fra Werder Bremen, i tillegg til Brasil-venstreback Andre Santos. Begge overgangene virker sannsynlige i ettermiddag.

- Jeg tror Mertesacker er perfekt for Arsenal. I han og Thomas Vermaelen kan de få to skikkelser bakfra, selv om de mangler fart. Det er akkurat det de trenger, sier Wikestad.

- Hva med Liverpool?

FASTLÅST: Nicklas Bendtner har foreløpig ikke kommet seg noen vei i sommer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
FASTLÅST: Nicklas Bendtner har foreløpig ikke kommet seg noen vei i sommer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi Vis mer

- Liverpool tror jeg er ferdighandlet, hvis det ikke blir en Benayoun-deal med bytte til Chelsea. Jeg tror det blir cash for Meireles, og jeg kan ikke se for meg at Bellamy returnerer. De har brukt mye penger, og jeg tror Liverpool føler at de har et veldig godt lag.

Men så det kan jo alltids skje ting på tampen, og det er derfor TV 2 holder på til langt utpå natt.
 
Panikk - Ja, absolutt, men det er vanskelig å spå hvor overraskelsene kommer. Det er folk med panikk. Everton har for eksempel ikke penger til å kjøpe. Men hvis de selger Phil Jagielka får de noen pund til å kjøpe hasteforsterkninger.

TV 2 har reportere ute hos Tottenham og hos søsterkanal Sky Sports i morgen, i tillegg kommer store deler av teamet fra Premier League-sendingene til å pryde studioet i Bergen, samt at de får biler fra de ulike klubbene hvor det er aktivitet på kvelden.

- Det er gedigent. Det blir åtte timers sending. Vi holder på seint fordi det er er alltid greit å få bekreftelser, og så er det tre måneders overgangsvindu som skal oppsummeres.

UTYPISK CITY-SIGNERING: Owen Hargreaves ble fotografert på Bridgewater-sykehuset i Manchester tidligere i dag, og ryktes å være nær en overgang til Manchester City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
UTYPISK CITY-SIGNERING: Owen Hargreaves ble fotografert på Bridgewater-sykehuset i Manchester tidligere i dag, og ryktes å være nær en overgang til Manchester City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer
ARSENAL ELLER LIVERPOOL: Bolton har hisset seg opp over Arsenals bud på Gary Cahill (midten). Likevel kan midtstopperen havne i Nord-London likevel før overgangsvinduet stenger.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
ARSENAL ELLER LIVERPOOL: Bolton har hisset seg opp over Arsenals bud på Gary Cahill (midten). Likevel kan midtstopperen havne i Nord-London likevel før overgangsvinduet stenger.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer