Her er spillerne som gir Norge stake

Åge Hareide vil ha et mer robust landslag.

 • Se hele 22-mannstroppen!

  TRONDHEIM (Dagbladet.no): Åge Hareide både vraket og tok ut nye spillere da han presenterte troppen til matchene mot Skottland og Slovenia 6. og 10. oktober.

  Inn med Ardian Gashi, Tommy Svindal Larsen og Eirik Hagen. Ut med Brede Hangeland og Christer Basma.

  - Etter Hviterussland-kampen etterlyste du spiller med stake. Har du fått det nå?

  - Når vi har fått inn Andre Bergdølmo, Erik Hagen, Ardian Gashi og Tommy Svindal Larsen. Da blir laget mer robust og aggressivt, sier Hareide til Dagbladet.no.

  Og det mener han Norge trenger borte mot Skottland neste lørdag. For skottene er erkebritiske i spillestilen.

  - Jeg venter en kamp med tøffe dueller. Jeg så dem mot Slovenia, de er betydelig mer skotske enn tidligere. Jeg trenger spillere som kan stå opp, sier Hareide.

  Basmas fravær i troppen forklares med skader, landslagsjefen mener høyrebacken trenger å trene seg skikkelig opp. Hangeland forsvinner som stopperalternativ fordi Erik Hagen, uten landskamper, har imponert i Vålerengas oppsving.

  Trenger tøffe-Hagen


  - Erik Hagen er en spiller som mot Newcastle viste at han kan håndtere en slik type kamper som mot Skottland. Han er rask. Han har også en støpning av natur som kan passe godt, hvis vi får behov for det mot Skottland, sier Hareide som ikke er redd for å starte med VIF-stopperen mot Skottland.

  For Vidar Riseth er har vært mye sjuk og skadd. Ruskete, sier landslagssjefen om RBK-backen.

  - Vår referanse på Erik Hagen er mot Alan Shearer mot Newcastle. Da var han god, sier Hareide.

  Også Ardian Gashi og Tommy Svindal Larsen er med i kampen om en plass i startelleveren. De utfordrer Martin Andresen og Magne Hoseth sentralt på midten.

  - Dette med midtbanespillerne blir en viktig del av opplegget. Det har vært variabel form på de som har vært gode før. Vi får se når vi får dem inn, hvordan vi skal komponere vår beste midtbane.

  Skryter av Svindal


  Assistent Stig Inge Bjørnebye så Svindal Larsen for Nürnberg i tysk toppkamp nylig. Han ble veldig imponert.

  - Han er god på kvalitetene vi trenger borte. En ballsikker ballvinner. Og når han kommer seg løs er han ekstremt kreativ.

  Hareide ser for seg Gashi som Roar Strands framtidserstatter på landslaget. Nå er begge med.

  - Ardian kan løpe natt og dag, sier Hareide.

  Norge har startet VM-kvalifiseringen dårlig. Bare ett poeng er fasit etter to kamper. Tidligere har Hareide varslet at fire poeng mot Skottland og Slovenia er et krav. Nå nyanserer han det.

  - Det er ikke sikkert vi trenger fire poeng, vi trenger gode prestasjoner, sier Hareide.

  Med det krever han tøffhet, og vilje til å gå inn som løver mot skottene.

  - Det er enormt viktig at vi klarer å stå opp duellmessig. Er det noe skottene er gode til er det det, de er aggressive og flinke til å vinne ballen.

<B>JUBEL:</B> Ardian Gashi jubler etter scoringen mot Molde, og blir gratulert av Steffen Iversen. Erik Hagen er VIFs tredje spiller i landslagstroppen.
<B>VIL HA AGGRESSIVITET: Åge Hareide vil ha større aggressivitet mot Skottland, og mener dagens tropp vil sørge for nettopp det.