Her er spillerne Wenger ikke fikk kjøpe

Og andre overganger det ikke ble noe av.

- VILLE HA FLERE: Arsenal-manager Arsene Wenger står igjen som overgangsvinner etter å ha hentet Mesut Özil til London, men ifølge rapportene forsøkte han også å hente spillere som Javier Pastore, Javier Mascherano og Wayne Rooney i siste liten. Foto: EPA / AFP / NTB Scanpix
- VILLE HA FLERE: Arsenal-manager Arsene Wenger står igjen som overgangsvinner etter å ha hentet Mesut Özil til London, men ifølge rapportene forsøkte han også å hente spillere som Javier Pastore, Javier Mascherano og Wayne Rooney i siste liten. Foto: EPA / AFP / NTB ScanpixVis mer

Her er alle overgangene i Premier League

(Dagbladet): Det er dagen derpå etter «transfer deadline day». Arsenal-fansen jubler aller høyest etter kjøpet av Mesut Özil fra Real Madrid.

Manchester Uniteds supportere er langt mindre fornøyd med Marouane Fellaini som eneste fangst.

Det florerer alltid av historier om overgangene som nesten ble noe av. En av de merkeligste denne gangen, er utvilsomt de tre mystiske mennene som forhandlet om Ander Herrera med Athletic Bilbao. Det er fortsatt noe uklart hvem de representerte, men overgangen ble det i alle fall ikke noe av.

Heller ikke Uniteds forsøk på å kjøpe Sami Khedira i siste liten materialiserte seg. Ifølge spanske Cadena COPE var budet på over 40 millioner euro.

Manchester United var nær ved å hente Fabio Coentrao i går kveld. Et kvarter før vinduet stengte, ble overgangen kunngjort av La Liga, ifølge Daily Mail. Samtidig meldte den spanske ligaen at Real Madrid lånte den brasilianske venstrebacken Guilherme Siqueira fra Granada.

Begge meldinger ble seinere trukket tilbake, og Siqueira er i stedet lånt ut til Benfica. Det er foreløpig uklart om det var Benfica som veltet Coentraos utlån til United, eller om Siqueira endte i Benfica fordi papirarbeidet rundt Coentrao-utlånet ikke gikk i orden i tide.

Frekt bytteforsøk Det var ikke bare United som fikk desperate forsøk avvist i siste liten i går. For ryktene om det som nesten skjedde rett før vinduet lukker, er gjerne like spenstige som ryktene om alt som kan skje i ukene før.

Som for eksempel opplysningene fra flere medier, blant annet Daily Mirror, om at Tottenham-sjef Daniel Levy skal ha forsøkt seg på en frekkis i går kveld: En bytteavtale der Tottenham ville sende Emmanuel Adebayor til Stamford Bridge i bytte mot Fernando Torres.

SKAL VI BYTTE? Ifølge ubekreftede rapporter forsøkte Tottenham å bytte til seg Fernando Torres i går. Betalingen skal ha vært Emmanuel Adebayor. Chelsea takket nei. Foto: Odd Andersen, AFP / NTB Scanpix
SKAL VI BYTTE? Ifølge ubekreftede rapporter forsøkte Tottenham å bytte til seg Fernando Torres i går. Betalingen skal ha vært Emmanuel Adebayor. Chelsea takket nei. Foto: Odd Andersen, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Forslaget tolkes av noen som en ren provokasjon i forlengelsen av Tottenhams irritasjon over at Chelsea snappet Willian fra Anzji etter at brasilianeren hadde vært til legesjekk hos Tottenham. Enkelte kilder hevder at Spurs ville betale et mellomlegg, noe som ville gjøre det mindre fornærmende. Men forslaget ble uansett avvist av Chelsea.

Wenger prøvde flere Arsenal-manager Arsene Wenger har i årevis fått kritikk for å være lite villig til å bruke pengene han har hatt til rådighet. Han bøtet pent på det med kjøpet av Özil i går, men ryktebørsen forteller at han forsøkte seg på enda flere store navn.
Daily Star hevder at franskmannen blant annet gjorde et siste forsøk på å hente Wayne Rooney - i tillegg til Christian Benteke fra Aston Villa og Javier Pastore fra PSG.

Ifølge Daily Express skal Wenger til og med ha sjekket mulighetene for å hente Javier Mascherano fra Barcelona, men fått et klinkende klart «nei».

Italienske medier forteller at Arsenal også skal ha fått nei til å kjøpe Udinese-kaptein Antonio Di Natale.

Ærlig styreleder La oss ikke glemme Nottingham Forest, som ligger på åttendeplass i Championship. Klubbens eier Fawaz al-Hasawi er kanskje overgangsvinduets ærligste styreleder. I natt skrev han en melding på klubbens nettside, der han beklaget at det gikk skeis i innspurten:

- Jeg vil benytte anledningen til å informere supporterne våre om at vi i dag forsøkte å signere fire spillere i et forsøk på ytterligere å styrke stallen vår. Beklageligvis steg prisen på hver av spillerne i løpet av dagen, til et punkt der vi ikke lenger anså noen av målene våre som gode kjøp i øyeblikket, skriver han.

Han skriver samtidig at det ikke skal ta glansen fra arbeidet som er gjort tidligere i overgangsvinduet. Klubben har tross alt hentet ni nye spillere.

Det er kanskje Forest-supporterne brukbart fornøyde med.

Kinnear-flopp Det er nok vanskeligere å slukke raseriet blant Newcastle-supporterne.

Tidligere i sommer var de, for å si det meget forsiktig, skeptiske til ansettelsen av Joe Kinnear som sportsdirektør. Men Kinnear fnøs av kritikken da han ga et friskt radiointervju i midten av juni. Kinnear mente han var rett man til å ha øverste ansvar for spillerkjøp i klubben.

- Jeg hørte en dum kommentar om «hvem kan jeg få tak i?» Jeg kan åpne døre til hvilken som helst manager i verden, alle, det er forskjellen. Jeg har brukt hele livet mitt på å snakke med Alex Ferguson, uke inn og uke ut. Jeg kan plukke fram telefonen når som helst på døgnet og snakke med Arsene Wenger, eller hvilken som helst manager i ligaen. I alle divisjoner, sa Kinnear.

DÅRLIG UTTELLING: Newcastle ansatte i juni Joe Kinnear med ansvar for spillerkjøp. Han skrøt av sine gode kontakter. Fasiten i løpet av sommeren er en fransk tenåring og Loic Remy på lån. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix
DÅRLIG UTTELLING: Newcastle ansatte i juni Joe Kinnear med ansvar for spillerkjøp. Han skrøt av sine gode kontakter. Fasiten i løpet av sommeren er en fransk tenåring og Loic Remy på lån. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Fasiten i løpet av sommeren er franske Olivier Kemen, som fylte 17 like etter at han kom til klubben i juli, og et sesonglangt lån av Loic Remy, som rykket ned med QPR sist sesong.

Det er kanskje en trøst at klubben klarte å beholde Yohan Cabaye - eller «Kebab» som Kinnear kalte ham i nevnte radiointervju - til tross for at franskmannen har nektet å spille kamper i forsøket på å bli solgt. Nå sitter manager Alan Pardew igjen med jobben med å motivere Cabaye til å prestere videre i Newcastle-drakta.

• Vet du om flere overganger som strandet i siste liten? Del dem i kommentarfeltet!