KAOTISK: Frankrikes VM-spillere gikk i bussen i stedet for å starte treningen. I en uttalelse forklarte de hvorfor. Foto: SCANPIX/AP/Francois Mori
KAOTISK: Frankrikes VM-spillere gikk i bussen i stedet for å starte treningen. I en uttalelse forklarte de hvorfor. Foto: SCANPIX/AP/Francois MoriVis mer

Her er spillernes forklaring på boikotten

Les hele uttalelsen fra den franske troppen.

||| Frankrikes VM-spillere erklærte i en uttalelse søndag støtte til Nicolas Anelka og forklarte hvorfor de boikottet treningen.

Her er hele uttalelsen:

Samtlige spillere, uten unntak, vil hermed bekrefte sin motstand mot fotballforbundets avgjørelse om å ekskludere Nicolas Anelka.

Vi beklager hendelsen i pausen i kampen mellom Frankrike og Mexico, men vi beklager enda sterkere at en hendelse ble gjort offentlig som bare var troppens sak og som er del av et topplags indre liv.

På oppfordring fra troppen prøvde spilleren å gå i dialog om hendelsen. Vi beklager at dette ble ignorert.

Fotballforbundet prøvde ikke på noe tidspunkt å beskytte troppen. Det tok en avgjørelse basert utelukkende på opplysninger i pressen, uten å spørre spillerne til råd.

Som et resultat, og for å markere motstand mot innstillingen til de øverste lederne, har alle spillerne avgjort at vi ikke vil delta i treningen i dag.

(NTB)