VALGTE KLUBB SELV: Stabæk avviser at de har gjort noe galt i forbindelse med overgangen som gjorde Veigar Pall Gunnarsson til VIF-spiller. Islendingen valgte selv klubb, mener Stabæk, og sier opsjonsavtalen for Herman Stengel var en isolert sak.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix .
VALGTE KLUBB SELV: Stabæk avviser at de har gjort noe galt i forbindelse med overgangen som gjorde Veigar Pall Gunnarsson til VIF-spiller. Islendingen valgte selv klubb, mener Stabæk, og sier opsjonsavtalen for Herman Stengel var en isolert sak. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix .Vis mer

Her er Stabæks forsvarstale

«Betyr det at vi sover godt om natten? NEI.»

Følg Vålerenga - Viking i fotballstudio kl. 19!

(Dagbladet): Stabæk har i ettermiddag lagt ut en pressemelding på sine hjemmesider, der formann Erik Loe forklarer klubbens standpunkt til bråket rundt Veigar Pall Gunnarssons overgang til Vålerenga.

TV 2 Sporten avslørte at Vålerenga og Stabæk inngikk en opsjonsavtale verdt fire millioner for unggutten Herman Stengel, som ble satt i sammenheng med den lave overgangsssummen for Gunnarsson.

Flere har hevdet at dette ble gjort også for å snyte Nancy for en større mengde penger, ettersom franskmennene har rett på halvparten av enhver overgangssum gjeldende islendingen.

- Premisset for det hele er påstanden om at vi har sagt nei til et bud på Veigar fra RBK i størrelsesorden fem millioner kroner, men i stedet konstruert en løsning med Vålerenga for å lure Nancy for deres rettmessige andel av overgangssummen. Vi har ikke mottatt et slikt bud. Vi har kun mottatt et bud som er høyere enn det han ble solgt for til Vålerenga, om enn langt unna fem millioner, sier Erik Loe i pressemeldingen.

Hoftun avkreftet
Dermed gjentar han det han sa til Dagbladet tidligere, etter at Rosenborgs Erik Hoftun avkreftet at trønderne kom med et bud på fem millioner.

- Haken ved det (budet som var høyere, journ.anm) var at kjøpesummen skulle fordeles over 2 år, og dessuten inneholdt ytterligere klausuler som gjorde det vanskelig for oss å si ja, sier Loe.

- Betyr det at Nancy kunne fått mer penger enn de får i dag. Ja. Til slutt. Men vår avtale sier ikke noe om at vi er forpliktet til å selge Veigar om noen byr. Vi er heller ikke forpliktet til å selge til den som byr høyest — Veigar har jo også sitt å si — men vi er forpliktet til å dele 50/50. Og det gjør vi. (Salgssummen er for øvrig høyere enn det vi betalte for ham til Nancy for to år siden), fortsetter Stabæk-formannen.

Svært ubehagelig
Erik Loe fastholder at Vålerengas tilbud om en opsjonsavtale for Herman Stengel var en adskilt forhandling, og at Stabæk takket ja til det for å få inn mer midler.

Han gjentar også at Veigar Pall Gunnarsson selv valgte Vålerenga og ikke RBK.

Samtidig sier han Stabæk ikke orienterte NFF, eller Herman Stengel og hans folk, fordi de ikke regnet den som en overgang mellom to klubber.

- Opsjonsavtaler er ikke uvanlige i fotball Norge, og ikke ulovlige. Siden opsjonsavtalen ikke er en overgang mellom to klubber, skulle den, etter vår informasjon, heller ikke sendes inn og godkjennes av NFF. Det har også vært hevdet at opsjonsavtalen skulle vært signert av spiller og / eller foresatt, og dette er også gjennomført i dag, sier Loe.

- Betyr det at vi sover godt om natten? NEI. Det er svært ubehagelig å være i denne situasjonen, og vi er ulykkelige for den skaden det kan ha påført Stabæk Fotball sitt omdømme. Vi ser, som de fleste, at det er forskjellige grenser for når noe er ulovlig og når det er umoralsk. Vi mener vi har holdt oss innenfor begge, sier Stabæk-formannen.

Granskes
Overgangsansvarlig i NFF, Stein Pedersen, har tidligere overfor VG Nett bekreftet at Stabæk brøt reglene ved å ikke få Stengel eller hans foresattes underskrift.

- Enhver overgangsavtale - selvsagt også en opsjonsavtale - inngått mellom to klubber, må være skrevet under av spiller eller vedkommendes foresatte dersom han er under 18 år, sa Pedersen.

NFF har nå mottatt Stabæks redegjørelse, og påtalenemdas granskning vil avgjøre om klubben har gjort noe klanderverdig.

Nøkkelpunktet i saken er om opsjonsavtalen er en del av overgangen til Veigar Pall Gunnarsson, eller ikke.