Redningsmann? Eduardo Sepulveda er usikker til Bretagne Séché sitt TdF-lag. Det åpner muligheter for norske Vegard Stake Laengen. Nordmannen selv er negativ. Foto: Tim de Walene
Redningsmann? Eduardo Sepulveda er usikker til Bretagne Séché sitt TdF-lag. Det åpner muligheter for norske Vegard Stake Laengen. Nordmannen selv er negativ. Foto: Tim de WaleneVis mer

Her er Stake Laengens TdF-håp

Nye muligheter for nordmannen.

(procycling.no): Mandag ble det klart at Vegard Stake Laengen ikke får sykle sin første mulige Tour de France.

Nå kan likevel lykken snu for askergutten. Lagets stjerne Eduardo Sepulveda, sliter med kneproblemer, og kan miste Tour de France, ifølge det spanske sykkelnettstedet, Ciclismo Internacional.

- Så fortsetter det... Hvis kneet ikke er bedre iløpet av helgen, kjører jeg dessverre ikke Tour de France, skrev argentineren på Facebook, tirsdag.

- Regner med laget har kontroll Nyheten har ikke gått forbi Stake Laengen, som likevel tror at Sepulveda kjører rittet.

- Jeg har visst siden forrige helg, men jeg regner med at laget har kontroll. Jeg har egentlig avskrevet Tour de France helt, forteller Stake Laengen til procycling.no.

- Men er du førstemann i rekka til å overta plassen?

- Jeg tviler på det. Det er franskmenn som er foretrukne der uansett, sier Stake Laengen skuffet.

Les også: Kun Kristoff er mer aktuell til touren enn askergutten

Søndag siste sjanse Argentinske Sepulveda som ble nummer fem (foran Frank Schleck) i Critérium International i år, har vært uten trening i ti dager, og hevder selv han ikke tåler mer hvile.

- Jeg skal gjennom en test for å se om det er betennelse eller brudd i et bein i kneet. Søndag er siste dag før jeg bestemmer meg, for jeg tåler ikke flere dager uten trening, forteller Sepulveda.

- Utfra beskjedene jeg har fått, virker det som at laget har kontroll, utdyper Stake Laengen.

Kompliserer ting mot neste år Stake Laengen er på utgående kontrakt i franske Bretagne Séché. Han innrømmer at TdF-vrakingen spiller inn på vurderingene mot neste år.

- Det gjør ting vanskeligere, og jeg må få øynene opp litt og virkelig høre med laget mitt hva de tenker.

For ting kan endre ytterligere i det franske laget, skal vi tro 25-åringen.

- Slik jeg hører det skal laget offentliggjøre en ny hovedsponsor før Tour de France. Da kan det hende at laget får en enda sterkere fransk profil, forteller askergutten.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no.

Tviler. Vegard Stake Laengen representerte de norske fargene under London-OL. Han tviler på at lagkameratens skade åpner for TdF-plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Tviler. Vegard Stake Laengen representerte de norske fargene under London-OL. Han tviler på at lagkameratens skade åpner for TdF-plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer