Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er stang inn-tabellen

Arsenal og Liverpool opp, United og City ned.

STANG UT: Ifølte Opta er dette et vanlig syn for Arsenal-spillerne, her går et forsøk fra Marouane Chamakh mot tverrliggeren. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
STANG UT: Ifølte Opta er dette et vanlig syn for Arsenal-spillerne, her går et forsøk fra Marouane Chamakh mot tverrliggeren. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

(Dagbladet): Hørt om de små marginene som avgjør tette kamper?

Fotballtrenere klager ofte over «stang ut», kanskje med rette.

Nå viser det seg at Premier League-tabellen ville sett ganske annerledes ut hvis «stang ut» hadde blitt til «stang inn» - bokstavlig talt.

Det britiske analysefirmaet Opta har satt opp en tabell der alle stangskudd regnes som godkjente mål, publisert av selskapets OptaJoe på twitter.

Mester-Arsenal Konklusjonen er at Arsenal ville ledet ligaen, ikke Manchester United, dersom samtlige skudd i treverket hadde havnet i nettet.

Ligatreeren passerer også Chelsea, som tar andreplassen på stang ut-tabellen foran United. Byrival City ramler ned til femteplass, bak Liverpool.

Tallene viser at Arsenal-spillere har prikket inn tverrligger eller stolpe hele 21 ganger, uten at det har blitt mål. Og de rødhvite har bare fått to skudd i eget treverk og ut.

Med samtlige forsøk over streken i ulike kamper ville Arsene Wengers mannskap håvet inn hele 86 poeng, i stedet for dagens 67. Og ledet serien med 12 poeng, altså suverent.

- Det komiske er at man snakker om hvor mye Arsenal mangler midstoppere og keeper, men så er det bare stolpeskuddene som skiller dem fra å vinne Premier League, sier TV 2s Premier League-ekspert Aleksander Schou til Dagbladet.

Sutring FC Football-programlederen mener stolpestatistikken tyder på at Arsene Wenger kanskje er berettiget til å klage over poengfangsten.

BARE NESTEN: Arsene Wenger har sett laget sitt miste trofésjanser i både liga, FA-cup, ligacupfinale og Champions League de siste månedene. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
BARE NESTEN: Arsene Wenger har sett laget sitt miste trofésjanser i både liga, FA-cup, ligacupfinale og Champions League de siste månedene. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Det viser bare at det ikke er så galt stelt med Arsenal. Jeg er en av dem som er begeistret for det Arsenal-laget her, og sutrer ikke for mye om manglene. Jeg har sutret litt, men prøver å stagge sutringen, presiserer Schau.

Manchester United holder akkurat samme poengsum uavhengig om metalltreff inkluderes eller ei, mens Chelsea ville fått et påslag på fire poeng som er mer enn nok til å passere gullrivalene.

City har sluppet unna baklengs ved 12 tilfeller der ballen har tatt en retur ut fra stanga, mens Liverpool bare har måtte stole på stolpene fem ganger på 35 kamper.

Blackpool-jumbo Også den bitre nedrykkstriden ville vært en helt annen dersom nesten-scoringer ville blitt telt med i protokollene.

Newcastle, Birmingham og Blackpool er blitt reddet ofte av hvite stenger. Sistnevnte har nytt godt av treverket ut hele 21 ganger og ville stått med 91 baklengs dersom stang ut hadde blitt inn.

Dagens tabelljumbo West Ham ville tatt en kjempebyks til 13. plass i samme oversikt. Men dessverre for londonlaget er verken stolpeskudd eller corner mål, før ballen er over streken.

STANG INN-TABELLEN: Opta har latt samtlige stangskudd regne som mål i hver enkelt kamp og har kommet fram til denne tabellen. Foto: Twitpic
STANG INN-TABELLEN: Opta har latt samtlige stangskudd regne som mål i hver enkelt kamp og har kommet fram til denne tabellen. Foto: Twitpic Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media