Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er statistikken som gir Nani liten grunn til å sutre

Føler seg oversett av Ferguson.

FÅR SJANSER NOK: Nani (t.h.) har måttet tåle sammenligningene med Cristiano Ronaldo helt siden den dagen han skrev under for Manchester United, men få er overbeviste om at 22-åringen har fotballhodet som skal til for å ta opp arven etter landsmannen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson
FÅR SJANSER NOK: Nani (t.h.) har måttet tåle sammenligningene med Cristiano Ronaldo helt siden den dagen han skrev under for Manchester United, men få er overbeviste om at 22-åringen har fotballhodet som skal til for å ta opp arven etter landsmannen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson Vis mer

|||(Dagbladet): Han ble hentet til Old Trafford sommeren 2007 med forventninger om at han skulle kunne tilføre Manchester United noen av de samme kvalitetene som kjennetegnet landsmannen Cristiano Ronaldo.

På tross av en lovende innledningen på eventyret i England, har det gått langt mellom spektakulære scoringssaltoer, og Nani har begynt å bli et irritasjonsmoment blant supporterne.

Populariteten steg neppe av at han tidligere i uka gikk ut og fortalte om misnøye med mangel på spilletid og vanskelighetene med å kommunisere med manager sir Alex Ferguson.

- (...)det er alltid «Fuck» ditt og «fuck» datt fram og tilbake. Han er en veldig komplisert fyr, veldig komplisert. Og han er tøff. Dersom ting går bra, er han OK. Men dersom det er noe han mener er galt, er du kjørt. Han kan gå fra å gi deg komplimenter til å slakte deg i løpet av minutter, ble Nani sitert på under landslagssamling med Portugal foran kvalikmøtene med Bosnia.

Nå har han riktignok moderert seg noe, men holder fast ved at han får for lite spilletid.

- Jeg snakker ofte med sjefen om prestasjonene mine. Jeg aksepterer Fergusons avgjørelser, men jeg vil ha flere minutter på banen. Etter at Cristiano Ronaldo dro, ønsket jeg meg en større rolle, men det er treneren som tar ut laget. Jeg ønsket å få muligheten mot Chelsea, men den kom aldri. Men man er nødt til å akseptere lavmålene også. Jeg har ingen problemer med sjefen, sier Nani, ifølge The Guardian.

Mye spilletid
Spørsmålet er om han har et poeng når han sier at han ikke har fått sjansene han fortjener.

Statistikken fra Opta og Norsk Tipping viser at det i beste fall er en sannhet med modifikasjoner. Manchester United har nemlig ikke hatt noen klart definerte førstevalg i midtbaneleddet denne sesongen. Det har medført at spilletida har blitt broderlig fordelt mellom spillere som Anderson, Michael Carrick, Darren Fletcher, Ryan Giggs, Paul Scholes, Antonio Valencia og Nani.

Portugiseren har så langt spilt 459 minutter fordelt på åtte av 12 spilte Premier League-kamper. Han har startet i seks av dem, og bare Giggs (7), Fletcher (8) og nykommeren Valencia (8) har startet flere.


Dårlig uttelling

Sammenlignet med ultraeffektive Ronaldo, er ikke én scoring og én målgivende pasning spesielt imponerende, men tall på det jevne sammenlignet med de nåværende midtbanekollegene i United. Bare Ryan Giggs utmerker seg med fem målgivende og én scoring.

Nanis øvrige bidrag til lagets spill taler heller ikke for at han skal inneha en garantert plass i førsteelleveren.

En sjanseuttellingsprosent på seks prosent (1 mål på 17 avslutninger), er svak. Dessuten har han bare sendt avgårde 177 pasninger. Det er 133 færre enn Valencia, som også ligger langt under snittet for resten av midtbanespillerne. Nani har dessuten den nest svakeste andelen vellykkede pasninger (81 prosent).

Ikke overraskende har han også den laveste prosenten (60) hva vellykkede taklinger angår, men også driblingene må bli bedre. 18 prosent vellykkede avdriblinger, er i særklasse svakest.

Forbedringspotensialet er med andre ord stort før Nani kan sies å være et uunngåelig

NØKKELTALL: Her er statistikken som viser hvor produktive midtbanespillerne i Manchester United har vært denne sesongen.Kilde: Norsk Tipping/Opta
NØKKELTALL: Her er statistikken som viser hvor produktive midtbanespillerne i Manchester United har vært denne sesongen.Kilde: Norsk Tipping/Opta Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media