Her er Steffens ukjente bror

LANAKEN (Dagbladet): 23. august 1995: En god kveld for Steffen Iversen (23). Rosenborg slo Besiktas i Istanbul i Mesterligaen. Tor Odd Iversen (32), derimot, har vonde minner etter det samme Tyrkia-oppholdet. Steffens halvbror ble utsatt for rå fotballvold.

I fem år har han slitt med kroniske hodesmerter. Men tirsdag kveld - da Steffen laget Norges vinnermål - var Tor Odd stolt og først i køen av gratulanter.

- Det skulle bare mangle om han ikke var til stede, han er jo journalist, sier Steffen Iversen til Dagbladet med et stort smil. - Selvsagt ble jeg veldig glad da brorsan sto der etter Spania-kampen.

- Lover du ny scoring for broren din mot Jugoslavia i morgen? spør Tor Odd.

- Jeg har jo allerede scoret, gliser Steffen. - Men nei, jeg lover ingen ting, men skal selvsagt prøve å finne fram til nettmaskene igjen.

- Største opplevelse

Tor Odd jobber nå som nyhetsredaktør i nettavisen «Fotball 24 7.com», noe han har gjort siden han ble friskmeldt i februar.

- Hva sa du til Steffen da du traff ham etter kampen?

- Jeg fikk ikke snakket med ham før kampen, men jeg skrev en tekstmelding om at han måtte score når jeg først hadde tatt turen nedover. Han innfridde det, og så gratulerte jeg ham med kampen.

- Hva følte du da du så Steffen headet ballen i mål?

- Det var en stor kveld. Jeg hadde frysninger på ryggen da det tok av borti svingen der da han scora. Jeg tror det var den største opplevelsen jeg har hatt med Steffen, sier Tor Odd.

- Det eneste jeg ikke likte, var da de norske supporterne begynte å rope «Ivers, Ivers, Ivers». Steffen har nemlig skapt sin karriere sjøl.

- Men det er naturlig at fotballfans sammenlikner far og sønn?

- Joda, men farsan han var farsan, og Steffen er Steffen. Han står godt plantet på egne bein. Steffens fotballkarriere taler for seg, sier Tor Odd Iversen.

Sparket og slått

Istanbul, august 1995: - Jeg var på jobb da Rosenborg kvalifiserte seg til videre spill i Champions League. Steffen la pasningen som Harald Brattbakk scoret på. Etter kampen ble vi angrepet av tyrkiske supportere. Jeg tror de prøvde å få tak i blant andre Ivar Hoff og Arve Fuglum først, men de hadde en normal taxisjåfør som greide å få dem vekk. Mens vår taxisjåfør kjørte oss rett tilbake til dem. Og da ble vi angrepet. Vi ble rett og slett banket opp inne i bilen. Ruta på min side ble knust, vi ble sparket og slått, sier Tor Odd, som fikk føle hva slags klubb Rosenborg er når det gjelder:

- Jeg ble meldt savnet. Steffen og resten av Rosenborg-laget fikk greie på hva som hadde skjedd da de kom tilbake til hotellet. Farsan var også der nede. Rosenborg var enestående, de tok vare på meg. Hele tida etterpå har det også vært støtte fra klubben. Det varmer, sier Tor Odd til Dagbladet.

- Det var ikke mye artig å høre om at Tor Odd var slått ned, sier Steffen. - Jeg ble sjokkert da jeg hørte historien.

Tor Odd forteller om plagene sine etter overfallet i Istanbul:

- Jeg har hatt kronisk hodepine i fem år. På mange måter har jeg vært ute av jobben min i media i fire år nå, jeg ble uføretrygdet. Men etter et to måneders langt rehabiliteringsopphold for å bygge opp muskulaturen grunnet whiplash, ble jeg friskmeldt i februar i år. Det var utrolig godt.

Veldig god kontakt

- Hva slags kontakt har du og Steffen?

- Etter at Steffen ble voksen har vi fått gradvis bedre og bedre kontakt, og i dag føler jeg at vi har veldig bra kontakt. Men jeg har jo fulgt med han Steffen i Rosenborg-miljøet helt siden han kom dit.

- Etter at han ble proff i Tottenham?

- Ja, jeg har sett mange kamper med Tottenham, men ikke så mange med Steffen, fordi han var skadd en periode.

- Det er nesten litt uvirkelig å komme på Tottenhams kamper og se fansen gå rundt med «nummer 10 Iversen» på drakta, sier Tor Odd.

- Steffen takler profflivet bra?

- Det er veldig artig å se måten Steffen har utviklet seg på siden han kom til Rosenborg. Spesielt hvordan han forholder seg til medier, fans og medspillere. Jeg er veldig stolt av at han har tatt med seg det grunnlaget han fikk i Rosenborg over til England. Han er en veldig behagelig person å forholde seg til. Han er bestandig i godt humør, sier Tor Odd.

Som sammen med halvbrødrene ikke er tre bla' «Ivers», men Tor Odd, Jan og Steffen.

BRØDRE OG KAMERATER: - Jeg hadde frysninger på ryggen da du scora. Jeg tror det var den største opplevelsen jeg har hatt med deg, sier Tor Odd til sin lillebror Steffen.