Her er stjernene som kan komme til Lerkendal

Sjekk hvordan seedingen blir - dersom RBK slår ut FCK i kveld.

STJERNER I VENTE: Dersom Rosenborg går videre, kan de for eksempel havne i en slik gruppe: Manchester United (Wayne Rooney), Real Madrid (Cristiano Ronaldo) og Schalke 04 (Raul). Foto: AFP, AFP og AP
STJERNER I VENTE: Dersom Rosenborg går videre, kan de for eksempel havne i en slik gruppe: Manchester United (Wayne Rooney), Real Madrid (Cristiano Ronaldo) og Schalke 04 (Raul). Foto: AFP, AFP og APVis mer

||| • Direkte 20.45: FC København - Rosenborg

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Rosenborg og FCK skal i kveld gjør opp om hvem som kan kalle seg konger av Norden. Og enda viktigere:

Hvem som får lov til å spille i Champions League denne høsten.

Den gulrota er verdt minst 100 millioner kroner - og klubben vil i løpet av høsten få svært celebert besøk.

Ståle på tredje nivå Nils Arne Eggen er krystallklar på at det å kvalifisere seg ikke er nok for trønderne. Skal de først til Champions League, vil han hevde seg der også.

Han er ikke redd for at spillernes nerver skal ta overhånd når det står så mye på spill.

- Jeg har sagt mange ganger at det ikke er nok å kvalifisere seg til Champions League, du skal spille der også. Så hvis du er redd for å spille en kvalikkamp, er du også for redd til å spille i Champions League, svarer Eggen.

LOVER ANGREPSFOTBALL: Nils Arne Eggen vil ikke forsvare seg til Champions League. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
LOVER ANGREPSFOTBALL: Nils Arne Eggen vil ikke forsvare seg til Champions League. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

Som en liten forsmak på hva som kan vente Rosenborg seinere i høst - dersom de overkommer FCK-hinderet - har vi hentet fram hvordan seedingen foran fredagens trekning er i øyeblikket.

I tabellen er København på seedingsnivå tre, men dersom Rosenborg slår dem ut og går videre - vil trønderne likevel ligge i seedingsgruppe fire. Dette på grunn av RBKs og norske resultater i Europa de siste åra.

Seedingen vil bli som til høyre, dersom det best seedede laget i kveldens fem playoffkamper går videre. Skulle RBK slå ut FCK - eller Young Boys slå ut Tottenham - vil det bli endringer.

RBK vil for eksempel bli seedet i gruppe fire, noe som betyr at Spartak Moskva da vil hoppe opp til seedingsnivå tre.

United, Real og Schalke Champions League-gruppene vil bestå av ett lag fra hvert seedingsnivå, men lag fra samme nasjon kan ikke havne i samme pulje.

Rosenborg kan for eksempel havne i ei gruppe bestående av lag som Manchester United, Real Madrid og Schalke 04. Uten tvil ei real nøtt å knekke for trønderne.

Men de har skapt fotballmirakler før i Trondheim, og kan klare det igjen.

SELVSIKKER: Ståle Solbakken frykter ikke returkampen mot Rosenborg. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
SELVSIKKER: Ståle Solbakken frykter ikke returkampen mot Rosenborg. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

Og derfor er det få andre enn RBK-ere som vet at ingenting kan bestilles på forhånd.

Først må København knebles i Parken. FCKs Jesper Grønkjær har spilt i både Champions League og Europa League (som kveldens taper ender i) - og han mener forskjellen er enorm.

- Det er så stor forskjell på Champions League og Europa League. Det handler om rammen rundt kampene og hele «hypen». Selvsagt vil vi til Champions League. Europa League har blitt gjort mer attraktiv, men det er mesterligaen som er det morsomste for tilskuerne, klubben, for alle, sier Grønkjær til Dagbladet.

Vil frustrere RBK Ståle Solbakken er sikker på at kveldens oppgjør blir en thriller med spenning til siste slutt.

- Jeg har sagt tidligere at avgjørelsen vil falle seint i kampen, og jeg har ikke endret mening. Jeg tror det blir sjanser og mål. Forhåpentligvis flest mål til oss, sier han.

Den kommende landslagstreneren venter seg ikke et annerledes eller mer defensivt Rosenborg enn de møtte på Lerkendal.

- Jeg tror ikke de kan spille på noen annen måte, de vil fram og score mål. Det ligger i ånden til RBK og treneren. Samtidig tror jeg de ble frustrert over at de fikk låne ballen såpass lite.

Eggen lover da også at RBK ikke kommer til å mure seg rundt egen 16-meter. Det har Rosenborg aldri trent på.

- Vi vil ikke gå ut i Parken for å være defensive og forsvare ettmålsledelsen. Vi går ut og forsøker å score først.