<strong>ANKER:</strong> Luis Suarez håper på kraftig reduksjon i straffen når han forklarer seg i Lausanne i dag. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON / NTB SCANPIX
ANKER: Luis Suarez håper på kraftig reduksjon i straffen når han forklarer seg i Lausanne i dag. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON / NTB SCANPIX Vis mer

Her er Suarez på vei for å snakke ned bite-dommen

Håper på halvert straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Glefset mot Italias Giorgio Chiellini kostet Luis Suarez en karantene på fire måneder og ni landskamper.

Den uruguayanske 27-åringen, som nå er solgt til Barcelona, fikk avslått sin anke til Fifa på straffen.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) er siste håp for den målfarlige angriperen. I dag ankom CAS-kontoret i Lausanne, Sveits for en høring, etter å ha oppnådd status som hastesak.

Både Suárez, Uruguays fotballforbund og Barcelona anket straffen til CAS. Spilleren håper han skal få redusert utestengelsen kraftig, slik at han får med seg Barcelonas sesongstart i La Liga 24. august - på dagen to måneder etter bittet.

Suarez-advokat og rådgiver Alejandro Balbi sa før høringen i dag at teamet ønsker å nettopp halvere utestengelsen i tid.

To måneder? - Det blir mer logisk å få redusert sanksjonen med et par måneder, enn å få redusert antall landskamper. Det er juridisk lettere å motsette seg en betingelsene i en suspensjon som forbyr ham å trene og være med sin klubb. Det krenker hans rettigheter, sier Balbi.

- Den andre utestengelsen (på landslaget) handler mer om størrelsen på straffen.

<strong>GLEFS:</strong> Luis Suarez (t.h) nektet først for bitingen av Giorgio Chiellini. Foto: AFP / DANIEL GARCIA / NTB SCANPIX
GLEFS: Luis Suarez (t.h) nektet først for bitingen av Giorgio Chiellini. Foto: AFP / DANIEL GARCIA / NTB SCANPIX Vis mer

På grunn av karantenen har Suarez fortsatt ikke blitt vist fram til Barcelona-fansen på Camp Nou. Og hvis han ikke får fram hos CAS står det 25. oktober på kalenderen den dagen han igjen er fri.

Det urguguayanske fotballforbunet har hyret inn advokat Daniel Cravo, og forbundet reagerer kraftig på at Suarez i praksis ikke får spille Uruguay på to år.

- Jeg skal prøve å få redusert Urgugay-straffen hans, ni kamper er for mye og han får ikke spilt igjen før i 2016. CAS er noe helt annet, ved flere anledninger har de tatt helt andre avgjørelser enn enn Fifas, sier Cravo.

Zidane-sammenlikning Advokaten kan ikke skjønne at Suarez oppførsel var verre enn for eksempel Zinedine Zidane-skallingen i 2006. Franskmannen ble utestengt i tre kamper.
- Jeg tror Fifa ønsket å vise at de kunne handle. Det var misnøye med hvordan andre hendelser i VM var blitt behandlet, og det fikk Suarez betale for.
Det er ventet at CAS kommer med en avgjørelse om Suarez-karantenen til uka.

<strong>BARCA-ANKE:</strong> Barcelona-supportere verden rundt håper Suarez lykkes. Det gjelder også 10-årige Carlos som holdt opp en plakat i Lausanne i dag, med følgende budskap: «Suarez, vi ønsker å se deg spille for Barca». Foto: EPA / LAURENT GILLIERON / NTB SCANPIX
BARCA-ANKE: Barcelona-supportere verden rundt håper Suarez lykkes. Det gjelder også 10-årige Carlos som holdt opp en plakat i Lausanne i dag, med følgende budskap: «Suarez, vi ønsker å se deg spille for Barca». Foto: EPA / LAURENT GILLIERON / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer