Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Svennis arvtagere

Bookmakerne har satt oddsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sven Göran Eriksson fikk i går klar beskjed om å si opp jobben som sjef for Englands landslagstrener etter en lang rekke skandaler som kulminerte i avsløringene i den engelske avisen News of the World i forrige uke.

Det engelske fotballforbundet har allerede begynt letingen etter en erstatter.

Og selv om FA kan sies å ha brent seg på å bruke utenlandske trenere mener Englands sportsminister at man ikke kan utelukke en ny utlending i sjefsstolen.

Vil ha den beste mannen for jobben

- Vi vil nok foretrekke en engelsk eller britisk sjef, men vi må innse at fotball er en global idrett, sier sportsminister Richard Caborn til BBC.

Caborn holder fast på at England nå er ute etter den beste mannen for jobben, uansett nasjonalitet.

Han får ikke følge av spillernes forbund, PFA.

Spekuleres fritt

AKTUELL:  Bolton-manager Sam Allardyce. Foto: Scanpix
AKTUELL: Bolton-manager Sam Allardyce. Foto: Scanpix Vis mer

Direktør Gordon Taylor mener dette er sjansen for en engelskmann å vise seg fram.

- Om ikke det beste fotballandet i verden kan skape en kvalitetstrener, er det et dårlig signal for fotballen.

Og bookmakerne i England har allerede begynt å spekulere i, og sette odds for mulige kandidater. Både Ladbrokes og Centrebet har tatt hardt i når de har rangert de mulige trenerne.

Her er lista

Vi har sammensatt de to bookmakernes tips. Tallet i parentes angir oddsene de to selskapene tilbyr:

Steve McClaren, menager i Middlesbrough, en av Svennis assistenter. Tidligere Sir Alex\' høyre hånd i United. (CB 5.00, LB 3.50)

Guus Hiddink, landslagstrener for Australia, og PSV-trener. Mannen som førte Sør-Korea til VM-sluttspillet i 2002. (CB 6.00, LB 12.00)

\'Big\' Sam Allardyce, manager i Bolton. Erfaring fra Notts County og Blackpool. (CB 6.50, LB 2.50)

Alan Curbishley, Charlton-manager siden 1991. Bare Alex Ferguson har sittet i sjefsstolen like lenge i Premier League. (CB 7.50, LB 3.00)

Martin O\'Neill, nordirsk suksesstrener i Celtic fram til 2005. Universitetsutdannet manager med fartstid i Grantham Town, Wycombe, Norwich og Leicester. (CB 11.00, LB 10.00)

Stuart Pearce, manager for Manchester City. Gammel landslagskjempe og tidligere assistent for Kevin Keegan. Fikk også sjansen som spillende trener i Nottingham Forest i 1996. Har 78 landskamper for England. (CB 11.00, LB 12.00)

Steve Bruce, Birmingham-manager siden 2001 og har tidligere styrt Wigan, Crystal Palace, Sheffield United og Huddersfield med vekslende hell. Stopperlegende i Manchester United. (CB 21.00, LB 12.00)

Ottmar Hitzfeld ga seg i Bayern München i 2004, har vært arbeidsledig siden. Vant Champions League med Borussia Dortmund i 1997 og med Bayern i 2000. Den eneste som har vunnet CL med to klubber. (CB 41.00, LB 8.00)

Luiz Felipe Scolari, trener for Portugal i EM-sluttspillet. Vant gull med Brasil i VM i 2002. Kontrakten med Portugal løper ut i år.(CB 21.00, LB 12.00)

Sir Bobby Robson er et kjent navn for de fleste. Han har tidligere vært Englandssjef, fra 1982 til 1990. Før det gjorde han Ipswich til et topplag. Fikk sparken i Newcastle høsten 2004. Har trent Barcelona og PSV. (CB 101.00, LB 16.00)

Bryan Robson, West Bromwich-manager. Sjef for Middlesbrough mellom 1994 og 2001. Englands-assistent for Terry Venables. (CB 21.00, LB 20.00)

Sir Trevor Brooking, tidligere storspiller for engelske landslaget. Direktør i det engelske fotballforbundet. Har ingen managererfaring, med unntak for et kort innhopp for West Ham mens de så seg om etter ny trener. (CB i/t, LB 20.00)

Paul Jewell, Wigan-sjef. Tok Bradford opp i Premier League før han fikk sparken derfra. (CB 21.00, LB 20.00)

Fabio Capello, manager for Juventus. 61-åringen er en trenerlegende med fire ligatitler på fem år med AC Milan, tittel med Real Madrid, Roma og Juventus. (CB 34.00, LB 25.00)

Jose Mourinho trenger knapt noen introduksjon. Chelseas sterke mann startet som assistent for Bobby Robson i Barcelona, vant UEFA-cupen og Champions League med Porto før han gikk til Chelsea. (CB 21.00, LB 25.00)

Arsene Wenger, Arsenal-sjefen startet som trener for Nancy og Monaco i hjemlandet Frankrike, før han prøvde seg et år i Japan med Nagoya Grampus Eight. Har vært i Arsenal de siste ti årene. (CB 26.00, LB 33.00)

Gerrard Houllier har suksess med Lyon etter at han ble sparket fra Liverpool. (CB 67.00, LB 33.00)

Peter Taylor var midlertidig sjef for England i 2000. U21-trener for England og deltid i Hull City. (CB 21.00, LB 40.00)

Harry Redknapp, Portsmouth-sjefen har vært trener i over tjue år, også for Bournemouth, West Ham og Southampton. Er kjent for å utrette mye med begrensede ressurser. (CB 101.00, LB 66.00)

Sir Alex Ferguson er også inne i diskusjonen, sammen med Alan Shearer og Sammy Lee. Ladbrokes anser dem imidlertid å være ganske så uaktuelle som spilleobjekter. Setter du pengene her får du igjen 66 ganger innsatsen.

Og om Kevin Keegan, mannen med krøllene, skulle somle seg tilbake inn i sjefsstolen får du hundre i odds. Hans forrige forsøk på å lede England endte med tidlig exit fra EM-sluttsillet i 2000.

Debatt

Hvem mener du er riktig mann til å lede England mot nye høyder?

SKOTTLANDSVENN: Martin O\'Neill er stor helt hos katolikkene i Skottland.
HAR VÆRT DER FØR: Steve McClaren har vært assistent for Svennis og Sir Alex i Manchester United.
ERFARING: Guus Hiddink tok Sør-Korea langt i forrige VM.
LANG FARTSTID: Alan Curbishley har vært i Charlton siden 1991.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!