Her er svensken som kalte Northug for «Nollthug»

- Han er i hvert fall ikke synsk, sier Petter.

INGEN NORGESVENN: Aftonbladets sportskommentator Lasse Anrell har vært på krigsstien mot Norge fra første dag i VM. I går måtte han se sin egen spådom om null gull til Petter Northug bli knust. Foto: Aftonbladet.
INGEN NORGESVENN: Aftonbladets sportskommentator Lasse Anrell har vært på krigsstien mot Norge fra første dag i VM. I går måtte han se sin egen spådom om null gull til Petter Northug bli knust. Foto: Aftonbladet.Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Aftonbladets kommentator Lasse Anrell har gjort sitt ytterste for å provosere norske lesere så langt i dette verdensmesterskapet.

Han har rakket ned på nordmenns dyre vaner og det nitriste synet av narkomane rundt Oslo S, skrevet at «før eller siden må noen på alvor stille spørsmålet om hva de fem eller 20 prosentene som astmamedisinen forbedrer Bjørgens kapasitet betyr», og tippet null gull til Petter Northug før han lanserte kallenavnet «Nollthug» på norsk TV.

Og da har vi ikke en gang nevnt påstanden om at de norske arrangørene har gjort alt for å hindre svensk gull i VM.

- Gratulerer, Northug
I går måtte imidlertid Anrell krype til korset for ett av utspillene sine.

Petter Northug viste fram signaturrykket på fellesstarten med skibytte, og spurtet inn til sitt første gull. Kanskje det første av mange.

På pressekonferansen etterpå ble han spurt om han hadde en hilsen til Anrell - som før øvrig var til stede i salen.

Northug tenkte noen sekunder, før han konstaterte:

- Han er i hvert fall ikke synsk.

Anrell var noe spakere enn i spaltene da Dagbladet ba om en kommentar etter pressekonferansen.

- Det er bare å gratulere Norge og Northug. Strålende arbeid!

- Du har kalt Northug for «Nollthug». Hva sier du nå?

- Jaaaaaa. Det gjelder å stikke ut haka iblant og våge litt. Men jeg hadde feil.

- Skrev du at han kom til å ende uten gull fordi du trodde det, eller mest for å erte opp nordmenn?

- Jeg trodde det var en risiko for at han ikke kom til å greie en gullmedalje. Jeg vet at han er verdens beste skiløper og spurter. Men man må jo fyre opp nordmennene litt, sier Anrell.

Tror Hellner kan bli VM-konge
Det har han gjort opptil flere forsøk på de siste årene:

I fjor harselerte han med at den norske troppen hadde med seg fire psykologer til OL i Vanoucer, og skrev at  «alle vet at det bare er tapere som trenger idrettspsykologer».

Norge tok for øvrig ni gull mot Sveriges fem.

Og da de norske håndballjentene gikk på et bananskall mot lillesøster Sverige i VM på hjemmebane i desember, mente han det norske laget var som «en mellomstor hund som tror den er uhyggelig stor».

Det endte som kjent med at Norge ble verdensmestere - etter å ha slått nettopp Sverige i finalen.

Med andre ord har Anrell gjort det til en vane å få døra i fleisen, noe som bør love godt med tanke på resten av VM i Kollen.

- Hva tenker du om resten av mesterskapet, blir Northug VM-konge likevel?

- Jeg vet ikke. Det står 1-1 nå. Marcus Hellner var fantastisk godt med helt inn på oppløpet i dag, til tross for at han hadde usle ski. Han kan fortsatt utfordre, så dette er ikke ferdig, sier Anrell.
Förr eller senare måste väl någon på allvar ställa frågan vad de där fem eller 20 procenten som astmamedicinen förbättrar hennes kapacitet betyde

GULLGUTT: Petter Northug tok imot folkets hyllest både i Kollen og på Universitetsplassen seinere på kvelden. Foto:   AFP PHOTO/ ODD ANDERSEN
GULLGUTT: Petter Northug tok imot folkets hyllest både i Kollen og på Universitetsplassen seinere på kvelden. Foto: AFP PHOTO/ ODD ANDERSEN Vis mer