Her er tallene som taler for Brasil-seier i kveld

Infostrada med statistikkpakke.

SKAL I ILDEN I KVELD: Brasil, Dani Alves, Neymar og Fred spiller årrendedelsfinale mot Chile klokka 18.Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/ NTB Scanpix
SKAL I ILDEN I KVELD: Brasil, Dani Alves, Neymar og Fred spiller årrendedelsfinale mot Chile klokka 18.Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 18 blir det alvor i årets VM-sluttspill i Brasil. Da går den første åttendedelsfinalen, mellom Brasil og Chile, av stabelen i Belo Horizonte.

Selv om hjemmelaget selvfølgelig er favoritt foran kampen, har Chile imponert ved bare å komme seg videre fra gruppe B. Løpskraften til chilenerne rev blant annet Spania i filler, og derfor er det mange som også tror at Brasil kan få problemer i kveld.

Men tallenes tale fra gruppespillet indikerer derimot det motsatte.

Infostrada har laget en statistikk-pakke som i all hovedsak peker mot brasiliansk kvartfinaleplass.

For bare hør på dette:

• Brasil treffer mål med nesten halvparten av alle skuddene sine (48 prosent). Det er best av samtlige lag som har hatt mer enn 40 skudd. Chile har hatt fyrt av 24 ganger, lavest av samtlige som har kvalifisert seg for åttendedelsfinalene.

• Neymar treffer mål med 73 prosent av avslutningene sine. Halvparten av dem treffer nettmaskene inni målet også.

• Brasils keeper, Julio Cesar, har under to redninger i snitt per kamp så langt. Det er færrest av alle keepere i VM, og vitner om at Brasil slipper til få sjanser mot.

For å helle litt malurt i begeret trekker også Infostrada fram at Chile er det landet som er tredje mest effektivt i mesterskapet.

Men så er det jo også sånn at du har et litt forslitt uttrykk som heter «løgn, forbannet løgn og statistikk».

Kampen starter klokka 18 i kveld.

Se all Infostrada-statistikken her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer