Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Thorirs World Cup-jenter

Én overraskelse i troppen.

VIKTIG TURNERING: Camilla Herren, Kristine Lunde Haraldsen og Linn Jørum Sulland skal spille viktige World Cup seinere denne måneden. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
VIKTIG TURNERING: Camilla Herren, Kristine Lunde Haraldsen og Linn Jørum Sulland skal spille viktige World Cup seinere denne måneden. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet.no) Om to uker reiser håndballjentene til Århus for å spille åttenasjonersturnering mot Europas beste lag - i den såkalte World Cup.

Norge skal møte Frankrike, Ungarn og Tyskland i gruppespillet og Thorir Hergeirsson presenterte i dag troppen som skal til Danmark.

Denne gir også en god pekepin på hvilke spillere som trolig skal til VM, selv om det selvfølgelig vil være mulig å spille seg inn på laget i løpet av de første høstmånedene.

Det mest overraskende navnet i troppen er kanskje Leipzig-spiller Renate Urne, som ikke har vært i landslagsdiskusjonen på en god stund.

- Hun har vært med på yngrelandslagene og har også noen seniorlandskamper (fem), men det er noen år siden. Hun har et godt håndballhode og er en god overgangsspiller, sier Hergeirsson.

Byåsens Inga Berit Svestad er også ganske fersk i landslagssammenheng, hun er til nå bare bokført med to landskamper.

JAKTER VM-GULLET: Thorir Hergeirsson skal forsøke å lede jentene til et etterlengtet VM-gull. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
JAKTER VM-GULLET: Thorir Hergeirsson skal forsøke å lede jentene til et etterlengtet VM-gull. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Både Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen er med i troppen, selv om de har slitt litt med skader de siste ukene. Gøril Snorroeggen har spilt treningskamper for Byåsen den siste tida, men Hergeirsson mener det er for tidlig for henne å være med på landslaget nå - etter skulderskaden.

Selv uten Gro Hammerseng, som har valgt å stå over VM for å spare kroppen, må Norge finne seg i å være gullfavoritter i Kina. Katja Nyberg er i gang med opptreningen etter en kneoperasjon, men hun vil ikke bli frisk i tide til VM. Norge klarte seg likevel utmerket uten Midtjylland-duoen i fjor, da de vant EM i Makedonia.

Også Isabel Blanco takket i høst nei til landslaget for å fokusere på klubbhåndball.

VM-forberedelsene framover består i tillegg til Århus-turneringen av landskamper mot Kina og Brasil (i Larvik og Bergen) i midten av oktober og firenasjoners på hjemmebane fra 19. november.

Norge jakter den første VM-triumfen siden seieren på hjemmebane i 1999 og mesterskapet i Kina spilles fra 5. til 20. desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling