DAMNED UNITED: Brian Cloughs 44 dager i Leeds United er for lengst en fotballegende. Selv Henning Bergs 57 dager i Blackburn blir nok udramatiske til sammenlikning. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob Collier
DAMNED UNITED: Brian Cloughs 44 dager i Leeds United er for lengst en fotballegende. Selv Henning Bergs 57 dager i Blackburn blir nok udramatiske til sammenlikning. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob CollierVis mer

Her er ti managere som varte kortere enn Berg

57 dager kan være en evighet i dette yrket.

(Dagbladet): Ti kamper og 57 dager ble til slutt Henning Bergs periode som Blackburn-sjef. I dag fikk han sparken.

Men selv om nordmannen er Blackburns kortest levende manager, er han langt fra å være manageren med kortest levetid i fotballhistorien. Det finnes nemlig en rekke eksempler på folk som har fått enda mindre tid enn 43-åringen.

Brian Cloughs 44 dager i Leeds United er kanskje det mest kjente eksemplet, men Eurosport satte nylig sammen en liste som kan skremme de fleste fra å velge dette yrket. Vi la til et par ekstra.

Felles for alle: De varte kortere enn Henning Berg.

• Brian Clough, Leeds, 44 dager
Clough tok over den britiske storklubben da Don Revie ble engelsk landslagssjef, og det som fulgte var en fotballfadese som har blitt både bok og film i etterkant. Clough fikk sparken.

• Steve Claridge, Millwall, 36 dager
Claridge fikk tilliten i mai 2005, men da Theo Paphitis tok over som styreformann, var det slutt. Etter 36 dager.

• Steve Coppell, Manchester City, 33 dager
Coppell tok City-jobben i oktober 1996, men sluttet bare en drøy måned senere. 33 dager er den korteste managerperioden i Manchester Citys historie.

• Micky Adams, Swansea, 13 dager
Adams trakk seg fra jobben etter to knappe uker, og skyldte på at han ikke ble fortalt sannheten om hvilke midler han ville ha til rådighet på overgangsmarkedet.

• Kevin Cullis, Swansea, syv dager
Cullis var et nesten ubeskrevet blad da han tok over Swansea etter å ha ledet et ungdomslag på lavere nivå i England. Cullis tapte sin første kamp 4-0, fikk sparken, og ble senere dømt for bedrageri.

• Dave Bassett, Crystal Palace, tre dager
Bassett forlot «Crazy Gang» Wimbledon for å ta over Crystal Palace i 1984, men ombestemte seg etter bare tre dager. Og gikk tilbake til Wimbledon.

• Bill Lambton, Scunthorpe, tre dager
Lambton hadde nettopp kommet over en firemånedersperiode i Leeds da han fikk jobben i Scunthorpe i 1959. Der holdt han i tre dager.

• Giorgij Ivanov, Lokomotiv Plovdiv, én dag
Ivanov bestemte seg for å slutte etter sin første treningsøkt med det bulgarske laget, og begrunnet valget med «organisasjonskaoset» i klubben.

• Leroy Rosenior, Torquay, ti minutter
Rosenior hadde allerede vært Torquay-manager en gang tidligere da han fikk jobben på nytt 17. mai 2007. Men da Rosenior kom ut etter å ha blitt presentert som klubbens nye sjef, var Torquay kjøpt av nye eiere - og Rosenior var ferdig.

• Ricardo Gomes, Saudi Arabia, sparket før han startet
Gomes skulle få 5,5 millioner euro for å lede araberne til nye høyder, men da brasilianeren ba om å få utsette startdatoen en stund for å avslutte arbeidet i Vasco da Gama, fikk han beskjed om å bare droppe hele greia.

SPARKET: Berg mistet jobben i dag.
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
SPARKET: Berg mistet jobben i dag. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer