TA DEN: Bernard Hopkins (til venstre) fikk seg et par på tygga, men holdt ut og slo Jean Pascal på poeng. Foto:      AFP PHOTO/ ROGERIO BARBOSA
TA DEN: Bernard Hopkins (til venstre) fikk seg et par på tygga, men holdt ut og slo Jean Pascal på poeng. Foto: AFP PHOTO/ ROGERIO BARBOSAVis mer

Her er tidenes eldste vinner av et VM-belte

Bernard Hopkins (46) slo 18 år yngre motstander.

Bokseveteranen Bernard Hopkins (46) ble lørdag den eldste vinner av et betydelig VM-belte da han tok WBC-tittelen i lett tungvekt fra Jean Pascal.

Hopkins var sterk i midten av kampen og holdt unna i 12. og siste runde mot den hardtslående canadiske hjemmefavoritten. Amerikaneren fikk seieren på poeng foran 17.750 tilskuere i Montreal. Hopkins vant også IBO-tittelen.

Det var en enstemmig dommeravgjørelse etter et underholdende revansjoppgjør for den uavgjorte kampen i Quebec by i fjor. Pascal er 18 år yngre, men han var for sliten til å avgjøre kampen mot slutten. Dommerne hadde Hopkins som vinner med 116-112, 115-114 og 115-113.

- Jeg har alltid kjempet med hjertet, og jeg sparer det beste til sist. Jeg vil gi meg som vinner, ikke som et avdanket ringvrak, og jeg vil heller ikke være blakk, sa Hopkins.

Slo Foremans rekord 126 dager etter sin 46-årsdag tok han sin 52. seier på 59 proffkamper. Han er 24 dager eldre enn George Foreman var da han forsvarte IBF-tittelen i tungvekt med poengseier mot Axel Schulz i 1995.

Hopkins hadde en forsiktig start, men han bygget opp en ledelse ved å vinne de fleste av rundene midt i kampen. Han ertet opp Pascal ved å rekke tunge og ved å gjøre armhevinger midt i ringen i pausene mellom rundene.

Hopkins hadde flest treffere, men han kom i vanskeligheter et par ganger. Pascal maktet aldri å avslutte jobben.

Kjøper tid - Jeg kommer til å bokse til jeg er 50. Jeg følte meg ikke som en 46-åring i dag, mer som en 36-åring. Jeg er blitt beskyldt for kjedelig boksing, men jeg kjøper meg tid. Mine beste kamper er fortsatt foran meg, sa Hopkins.

- Bernard bokset en god kamp. Han er en stor mester med veldig godt forsvar og mange triks. Jeg er ung og grønn. Jeg har lært mye av kampene mot ham, og jeg vil gjerne møte ham igjen, sa Pascal.

(NTB)

TOK ARMHEVINGER: Bernard Hopkins brukte pausene til å ta armhevinger og rekke tunge. Foto: (AP Photo/The Canadian Press, Ryan Remiorz)
TOK ARMHEVINGER: Bernard Hopkins brukte pausene til å ta armhevinger og rekke tunge. Foto: (AP Photo/The Canadian Press, Ryan Remiorz) Vis mer