Her er tingene som irriterer EM-jentene

Se hva de ville gjort som håndballpamper.

VIL HA ØREPYNT: Katrine Lunde Haraldsen vil gjerne stå i mål med ørepynt, men det får hun ikke lov til. Foto: BJØRN LANGSEM
VIL HA ØREPYNT: Katrine Lunde Haraldsen vil gjerne stå i mål med ørepynt, men det får hun ikke lov til. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Direkte 20.15: Følg Norge - Ukraina i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): De norske jentene er stort sett flinke til å ikke la seg hisse opp for mye av det fløyteblåserne gjør på banen.

Men noen ganger må de si fra.

Derfor har Dagbladet gitt EM-spillerne muligheten til å lansere nye regler.

- Hvis du kunne innført en ny regel i håndballen, hva ville det vært?

Tonje Larsen - Jeg skulle ønske at dommerne alltid stopper tida når det er straffe - uansett. Nå er det en skjønnsmessig vurdering hver gang og det kan bli litt urettferdig. De stoppet alltid tida før, og jeg vil gjerne ha det tilbake.

Katrine Lunde Haraldsen - Jeg vil at det skal telle som fem mål hvis keeperen scorer, hehe. Nei, men jeg synes vi godt kunne fått lov til å stå i mål med øredobber, det synes jeg er irriterende. Men, hvis jeg smiler pent pleier det å gå greit.

Gro Hammerseng - Jeg synes regelen om oppdekning inne i feltet er rar og den må være vanskelig å dømme på. Er ikke den streken der for en grunn, for at man skal holde seg utenfor? Ser du noen stå i feltet, skal du jo kunne satse, så får du straffe hvis den ikke går i mål - men det blir ofte brøyt i stedet.

Nora Mørk - Det er mye skittent spill i Champions League, som dommerne ikke ser. Hvis vi er i overtall og spiller en pasning fra motsatt back og ut til kant, så løper motstander ofte gjennom feltet for å komme ut for å presse kanten. Det bør straffes med en gang. De bruker feltet bevisst, særlig i Champions League. Det virker nesten som mer er lov i mesterligaen. Sånt blir jeg veldig irritert over.

Camilla Herrem - Hvis du står inne i feltet, bør det blåses - uavhengig om det er bevisst eller ikke. Det skal være straffe. Nå vet du ikke om de vil blåse straffe eller frikast.

Heidi Løke - Hvis du står innenfor seksmeteren, så synes jeg ikke det skal ha noe å si om det er bevisst eller ubevisst. Tråkker du på streken er det tramp, der bør det være nulltoleranse.

Ida Alstad - Kanskje det skulle vært en tredje dommer på banen. Spesielt noen ganger i motgang, føler jeg at det kunne vært en til.

Karoline Dyhre Breivang - Spennende. Det kommer jo endringer hele tida, så jeg vet ikke om det er noe som plager meg spesielt nå. Men det er ting som innenfor eller utenfor, brøyt eller straffe. Sånt er vanskelig å se selvfølgelig, men det bør være straffe hvis du står innenfor for å sabotere.

Marit Malm Frafjord - Det er kommet nye regler om at vi linjespillere skal stå med skulderbredde i beina, for å ikke bli dømt for ulovlig sperre. Det er litt smalt når du skal lage sperrer. Da står du ikke så stødig, men jeg har ikke blitt dømt på det ennå. Det er vanskelig nok å konse på skrittfeil og sånn, så hvis de skal se på fotstilling på strekspillere i tillegg, får de mye å følge med på. Jeg reagerer også litt på kontringsregelen, hvor keeper får rødt kort hvis hun er borti en kontringsspiller. For nå kan jo en kantspiller med vilje springe inn i keeper. Jeg forstår regelen, siden det er farlig - men de fleste keepere er flinke til å lese situasjonene.

Tine Stange - Jeg vet ikke helt. Som forsvarsspiller er det jo bra at du kan ende opp inne i feltet, hvis du starter utenfor, uten at det blir straffe. Men som angrepsspiller er det veldig irriterende. Det at du ikke kan sette sperrer med bred beinstilling, er rart. Det må være vanskelig for dommerne å se, siden størrelsen på spillerne er så forskjellige.

Mari Molid - Jeg ville hatt keeperen innenfor seksmeteren, sånn at de ikke kan stjele kontringsballer - for det kan oppstå mange farlige situasjoner av det.

Tonje Nøstvold - Et godt spørsmål. At de ikke er konsekvente på straffereglene, er mest irriterende - der vil jeg ha klarere retningslinjer. Noen dommere dømmer hvis du møter en spiller utenfor seksmeter og de tar fire skritt og blir presset inn i seksmeteren. Andre ikke. De må være konsekvente. Men jeg vet det er vanskelig, selv om jeg synes det er lett å se når jeg spiller selv.

Kari Aalvik Grimsbø - Jeg er ikke så veldig glad i den nye regelen om at jeg får skylda uansett og får rødt kort, hvis jeg kommer borti en utespiller som kontrer. Det er greit vi skal passe på, men det er ikke alltid vår skyld. Det kan bli utnyttet også.

Linn-Kristin Riegelhuth - Oi, det var et godt spørsmål. Du er så vant til reglene som de er, men det er jo noen nye regler. De må være mer presise. Som det å stå inne i feltet, hva vil det egentlig si? Står du i feltet, skal det være straffe. De kan ikke si at du står i feltet, men du oppsøker ikke situasjonen.

Kari Mette Johansen - Reglene jeg egentlig savnet kom i år. Rødt kort til målvakt ved kollisjon under kontring og dytting fra kant. Jeg har opplevd mye dytting i hofta fra kant, nå skal det være straffe og to minutter.

Stine Bredal Oftedal - Jeg synes dommerne bør bli mer konsekvente i forhold til det å stå inne i feltet, og så sliter jeg litt med passivt spill. Noen ganger får de stå veldig lange, mens andre ganger blåses det for raskt. De må bli flinkere til å se om spillerne satser eller ikke, selv om jeg skjønner at det kan være vanskelig.

STOPP TIDA! Tonje Larsen synes dommerne alltid bør stoppe tida når det er straffekast. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
STOPP TIDA! Tonje Larsen synes dommerne alltid bør stoppe tida når det er straffekast. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
TRAMPUSIKKERHET: Flere av spillerne - deriblant Heidi Løke - synes det er vanskelig å forholde seg til regelen om seksmeterbruken. Foto: BJØRN LANGSEM
TRAMPUSIKKERHET: Flere av spillerne - deriblant Heidi Løke - synes det er vanskelig å forholde seg til regelen om seksmeterbruken. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer