Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Tippeligaen uten dommerfeil

Sjekk Sofatabellen.

(Dagbladet.no):  Følg Aalesund - Brann direkte kl. 19!

I en stadig jevnere, rikere og mer populær Tippeliga kan ørsmå marginer bli avgjørende for hvem som til slutt kan kalle seg vinnere - og hvem som til slutt er taperne.

Og ofte følges kontroversielle og avgjørende situasjoner opp med en dabatt rundt dommerens jobb. Burde Lyn fått straffespark på Lerkendal? Skulle Tommy Knarvik fått det på Åråsen? Jääger mot Martin Andresens Vålerenga?

Og burde ikke Svein Oddvar Moens vist ut Bjørn Tore Kvarme da han reiv ned Lyns Kim Holmen som sistemann?

Og sist, men ikke minst: Får de store klubbene hjelp fra dommerne som sjelden tør blåse i de mektiges disfavør?

Dagbladet vil i hver uke framover oppdatere det vi har døpt «Sofatabellen», først publisert under navnet «classifica corretta» som en italiensk tankevekker i Gazetta dello Sport.

Dette er en subjektiv Tippeligatabell som er korrigert for avgjørende dommerfeil som vi mener har hatt innvirkning på resultatet i kampene.
Hensikten er ikke å ta en yrkesgruppe som får nok kjeft som de gjør. Hensikten er derimot og sette søkelys på et viktig tema mange mener har utviklet seg til en tendens. Og dommerne selv burde være de første som vil korrigere det bildet som kan ha satt seg hos mange fotballfans etter årets første Tippeligarunde.

Her er status før sesongens 2. Tippeliga-runde sparkes i gang!

HELDIG: Vidar Riseth ble liggende nede med skade i feltet etter at han felte Tromsøs Tommy Knarvik. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
HELDIG: Vidar Riseth ble liggende nede med skade i feltet etter at han felte Tromsøs Tommy Knarvik. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer
image: Her er Tippeligaen uten dommerfeil
UHELDIG:</B> Lyns Tomasz Sokolowski og Espen Hoff depper på Lerkendal etter å ha fått flere avgjørende domemravgjørelser i mot seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media