Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er ukas beste actionfilm

Aldri har vel noe så enkelt vært gjort så vanskelig.

(Dagbladet): Tegneserieskaper Rube Goldbergs verden lever i beste velgående i internettalderen, der det stadig dukker opp videoer av forskjellige Rube Goldberg-maskiner, maskiner som gjør noe veldig enkelt vanskelig.

I vår kulturkrets er Kjell Aukrusts univers i Flåklypa med oppfinner Reodor Felgen et eksempel på de fantastiske maskinene.

Vi har tidligere omtalt lille Audris (6) utrolige monsterfelle  Rube Goldberg-maskin, mens det denne gangen er den tyske freerunner-utøver Jason Paul som viser hvor komplisert man kan gjøre det å flytte seg fra a til b.

Paul har fått bygget en Rube Goldberg-maskin drevet delvis av mennesker i et nedlagt fabrikklokale og utsetter seg for livsfare flere ganger, der han hopper og slår salto gjennom halsbrekkende stunts og unna fallende containere.

Tyskerens mål med det hele var å lage «den største menneskelige kjedereaksjonen», godt hjulpet av kameratene i freerunner-gruppa Team Farang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media