Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er ungguttene som slår gjennom i Premier League

Flere spillere spås et gjennombrudd denne sesongen - blant dem er norske Martin Samuelsen.

Arsenals: Alex Iwobi. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Arsenals: Alex Iwobi. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

*Saken ble skrevet før det ble kjent at Samuelsen lånes ut til Blackburn

Martin Samuelsen går inn i sin første Premier League-sesong og kan bli en av de yngste som får sitt gjennombrudd. Nordmannen har vært på lån hos Peterborough, hvor han imponerte. I juni fikk han sin debut for Norge, i privatkampen mot Island.

I etterkant av den opplevelsen har Samuelsen vært med West Ham gjennom hele sesongoppkjøringen, og spilte fire i av de seks kampene.

PÅ UTLÅN: Til tross en god pre-season er Martin Samuelsen lånt ut til Blackburn. Foto: Jane Gershovich/ISI/REX/Shutterstock
PÅ UTLÅN: Til tross en god pre-season er Martin Samuelsen lånt ut til Blackburn. Foto: Jane Gershovich/ISI/REX/Shutterstock Vis mer

19-åringen - som mandag ble tatt ut på landslaget igjen, men som ifølge TV2 skal være aktuell for utlån til Ipswich - passer perfekt i West Ham stilmessig: Han er elegant med ballen og har lette berøringer. Suksessen hans vil avhenge av hans fysiske utvikling. Samuelsen er 189 cm høy og tynn, så det kan hende han må legge på seg litt muskler før Slaven Bilic gir han en fast plass på førstelaget. Men det er nesten uunngåelig at driblefanten fra Haugesund slår i gjennom. Kanskje kommer sjansen raskere enn ventet: Hammers’ nysignering André Ayew er ute i fire måneder med lårskade.

Samuelsen selv er klar for utfordringene denne sesongen vil by på. I april snakket han med Dagbladet om sitt opphold i Peterborough:

– Utlånet til Peterborough har vært en stor suksess for alle parter, men jeg ønsker meg tilbake til West Ham for å spille der neste sesong. Jeg spilte jo mot et Premier League-lag i FA-cupen og ble kåret til banens beste. Det forteller meg at jeg har nivået inne.

  • Her er fem andre spillere FourFourTwo mener det er verdt å følge med på denne sesongen:

Alex Iwobi

Klubb: Arsenal

Alder: 20

Angrepsspilleren Alex Iwobi spilte 21 kamper og scoret to mål for Arsenal forrige sesong. Han er farlig i alle angrepsposisjoner fordi han har ferdigheter som fungerer i de fleste taktikker. Med noen finjusteringer i spillet og styrke i overkroppen kan Iwobi fort bli et av de største navnene i Arsenal.

Nigerianeren er fascinerende på grunn av sin allsidighet, han er god både som spiss, rett bak spissen og som ving. Wenger kan forme spilleren som han vil, noe som vil være viktig når Iwobi jakter en fast plass.

Nathaniel Chalobah

Klubb: Chelsea

Alder: 21

CHELSEAS: Nathaniel Chalobah. Foto: TGSPhoto / REX / Shutterstock 
CHELSEAS: Nathaniel Chalobah. Foto: TGSPhoto / REX / Shutterstock  Vis mer

Chelsea har flere unge talenter, men det er Chalobah som ligger best an til å gjøre et gjennombrudd. Siden han var barn har han spilt som en sentral forsvarspiller, så han er stødig i forsvar, men etter en sesong på lån i Napoli utviklet han spillet sitt. Han var aldri en fast spiller i det italienske laget, men tiden i utlandet har raffinert ham og gitt ham muligheten til å spille som en defensiv midtbanespiller.

I sommer var han en stabil spiller på midtbanen for Englands U21-lag i Toulon og var en av turneringens beste spillere.

Demarai Gray

Klubb: Leicester

Alder: 20

LEICESTERS: Demarai Gray. Foto: James Marsh / BPI / REX / Shutterstock
LEICESTERS: Demarai Gray. Foto: James Marsh / BPI / REX / Shutterstock Vis mer

Gray fikk 14 kamper i Leicesters tittelvinnende sesong. Kantspilleren ble hentet fra Birmingham i januar i år og fikk sin debut en uke etter overgangen. Han kan spille på begge sidene av midtbanen og har en fart som kan ryste forsvarere. Dersom Gray forbedrer skuddfoten sin og lærer seg å utnytte de rommene han klarer å skape, vil han bli en ekstra nyanse i Leicesters skarpe angrepsrekke.

Ungguttens utvikling avhenger av Claudio Ranieris taktiske forandringer denne sesongen: Få spillere i Leicesters startellever fortjener å miste plassen sin. Men med noen gode innhopp kan det fort endre seg.

Divock Origi

Klubb: Liverpool

Alder: 21

LIVERPOOLS: Divock Origi. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK
LIVERPOOLS: Divock Origi. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK Vis mer

Forrige sesong var Divock Origis første i Liverpool etter at han signerte fra Lille. I 2014/15-sesongen hadde han et helt greit låneopphold i den franske klubben før han flyttet til Merseyside. Under Brendan Rodgers fikk belgieren få sjanser, men da Klopp kom til klubben endret dette seg. Mye på grunn av Daniel Sturridges plager fikk 21-åringen vist seg frem og scoret 10 mål på 33 kamper.

Foreløpig er Origi en ujevn, uforutsigbar spiss, men han passer godt Klopps kontringsstrategi. Spissen er utrolig rask, er god med ballen og kan score fra flere posisjoner.

Kelechi Iheanacho

Klubb: Manchester City

Alder: 19

Kelechi Iheanacho har vokst i bakgrunnen hos City. Etter å ha signert for Manchester City i 2012 var han på lån hos den amerikanske klubben Columbus Crewe. I fjor startet han sin karriere for fullt i England, da han fikk 35 kamper for City i alle turneringer, og spissen beviste at han har talent da han scoret 14 mål.

Iheanacho kan fort utvikle seg til å bli en tradisjonell nummer ni eller ti. Han har en god skuddfot og er kreativ foran mål. Nigerianeren har et talent for å lese spillet og kan påvirke spillet med sitt repertoar av pasninger. Det er også svakheter i spillet hans. Noen ganger satser han på pasninger som ikke fungerer, og han må lære seg å justere berøringene sine. Han er bare 19 år, men se ikke bort i fra at spissen får flere muligheter til å vise seg frem under Guardiola.

CITYS: Kelechi Iheanacho. Foto: Action Images via Reuters / Bobby Yip
Livepic
CITYS: Kelechi Iheanacho. Foto: Action Images via Reuters / Bobby Yip Livepic Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!