Kilder til Dagbladet:

Her er United-sjefens ønskeliste

Fra og med neste sesong er det Erik ten Hag som sitter i sjefsstolen på Old Trafford. Kilder til Dagbladet forteller om konkrete ting som den nederlandske suksesstreneren allerede nå har startet å jobbe med.

PRESENTERT: Uniteds Erik ten Hag poserer med drakta til sin nye arbeidsgiver. Foto: EPA
PRESENTERT: Uniteds Erik ten Hag poserer med drakta til sin nye arbeidsgiver. Foto: EPA Vis mer
Publisert

I april ble det klart at nederlandske Erik ten Hag (52) blir Manchester Uniteds nye manager. Det forventes at nederlenderen vil forsterke laget etter en historisk dårlig sesong i Premier League.

Kilder i United forteller til Dagbladet at ten Hag allerede har rukket å gjøre et godt inntrykk på Old Trafford.

- Folk setter pris på og er glade for at han har valgt å starte arbeidet tidlig. Det blir sett på som et sterkt budskap til alle i klubben om at de både må jobbe hardt og sammen, sier en kilde til Dagbladet.

Dagbladet vet at listen med potensielle signeringer er lang og inneholder flere navn, men at interessen spesielt for disse fire er konkret:

Jurriën Timber (Ajax), Pau Torres (Villarreal), Frenkie de Jong (Barcelona) og Darwin Núñez (Benfica).

Lokalavisa Manchester Evening News har også rapportert at disse spillerne er aktuelle for United.

NY SJEF: Erik ten Hag skal prøve å snu skuta på Old Trafford. Foto: AFP.
NY SJEF: Erik ten Hag skal prøve å snu skuta på Old Trafford. Foto: AFP. Vis mer

Dag Langerød, ansvarlig redaktør i United.no, forteller til Dagbladet at det blir et vanskelig puslespill om United skal hente de nevnte spillerne.

- Det blir dyrt når man legger sammen markedsverdien. Det er ikke godt å vite hvordan de skal få til dette, men ten Hag er kjent for å finne de riktige typene. Jeg tror likevel de ikke kan bruke 200 millioner pund uten å selge noen, forteller han.

- Virker troverdig

Til nå skal Ten Hag kunne tenke seg flere Ajax-spillere, men interessen for Timber er foreløpig mest konkret, blir Dagbladet fortalt. Likevel ønsker ikke 52-åringen å loppe sin tidligere klubb for spillere.

Langerød forteller at han ønsker å se Jurriën Timber i United-trøya.

- Jeg har sett mer og mer på Ajax etter at ten Hag ble aktuell. Timber har sett veldig bra ut. Han er anvendelig, ung, bra med ballen og har godt driv. Det er likevel en stor overgang å gå til Premier League, men han forstår det sentrale i den nye stilen.

I AKSJON: Ajax-spiller Jurriën Timber. Foto: Shutterstock
I AKSJON: Ajax-spiller Jurriën Timber. Foto: Shutterstock Vis mer

Han legger til at en potensiell overgang er «innafor» økonomisk. Ifølge Transfermarkt har 20-åringen en markedsverdi på 30 millioner pund.

- Jeg er likevel usikker om han blir United-spiller, men ryktene virker troverdige. Jeg blir nesten litt skuffa om han ikke signeres, sier Langerød.

Over til Pau Torres. Dagbladet vet at Villarreal-midtstopperen var på ønskelista til Ole Gunnar Solskjær i fjor sommer, men at valget til slutt falt på Raphaël Varane - som for øvrig også var førstevalget til Solskjær. Torres har likevel forblitt et overgangsmål for United.

- Pau Torres har imponert og levert en veldig bra sesong i Champions League, sier Langerød.

ØNSKET: Villarreal-stjerna Pau Torres. Foto: AFP
ØNSKET: Villarreal-stjerna Pau Torres. Foto: AFP Vis mer

Må bli overtalt

Darwin Núñez skal også være ønsket av den sovende giganten. Denne sesongen kan han vise til 38 målpoeng på 41 kamper for Benfica. United skal etter all sannsynlighet hente en spiss i sommer, og akkurat nå virker uruguayaneren som det heteste alternativet, blir Dagbladet fortalt.

- Jeg tror han hadde forsterket United. I Champions League har han scoret mot Bayern, Barcelona og Liverpool, sier Langerød.

SLAKTES: Her sjokkerer Manchester United-stjerna Edinson Cavani foran egne supportere. Vis mer

Scott McTominay og Fred imponerte ikke sentralt på midtbanen forrige sesong. Derfor skal Erik ten Hag ønske å hente tilbake sin tidligere Ajax-elev Frenkie de Jong.

De Jong må trolig bli overtalt av sin landsmann for å bytte ut Barcelona med Manchester, men den økonomiske situasjonen i den spanske klubben kan bli en faktor som taler for at de Jong bytter arbeidsgiver i sommer, får Dagbladet opplyst.

- Vi må mange år tilbake for å finne sist United hadde en sentral midtbanespillere, som kunne gått inn i alle toppklubbene i verden. - Declan Rice hadde passet perfekt inn i United og de fleste andre klubber, men West Ham-spilleren har en høy prislapp sier Langerød.

MAESTRO: Frenkie de Jong skal være ønsket av Manchster United. Foto: AFP.
MAESTRO: Frenkie de Jong skal være ønsket av Manchster United. Foto: AFP. Vis mer

United har naturligvis et budsjett som de må forholde seg til, og det kan bli vanskelig å signere for eksempel både Núñez og de Jong, som begge har en høy prislapp. Dette kan naturligvis bli enklere dersom spillere fra dagens tropp forlater klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer