Her er Uniteds verste blemmer

Mange rare tap gjennom tidene for Manchesters stolthet.

• Fakta og mål: Everton - Millwall og United - Burton i omkamper i FA-cupen fra kl. 21.

Manchester United var
regjerende cupmestre da de kom til tredjedivisjonsklubben Bournemouths stadion Dean Court i 1984.

En pur ung Harry Redknapp hadde nettopp debutert som manager for den lille klubben, og noen bedre start på karrieren enn å slå mektige United med Stapleton, Robson og Whiteside på banen med solide 2-0, kunne han vel ikke fått.

I 2001 forsvant United ut i fjerde runde, og i West Hams managerstol satt - du gjettet riktig - Harry Redknapp.


Den kanskje mest oppsiktsvekkende
United-flausa var da laget røyk ut av UEFA-cupen mot Rotor Volgograd i 1995. 0-0 borte var et OK resultat, men Rotor lettet fra bakken og tok ledelsen 2-0 på Old Trafford i returkampen.

United-keeper Peter Schmeichel scoret etter en corner i sluttminuttene, men det hjalp lite. Det bar ut av europacupen på bortemål.


Rotor Volgograd ruver ikke i fotballhistorien, verken i fortid eller nåtid. Det kan nettleksikonet Wikipedia
bekrefte.

Mellom de to kampene mot Rotor klarte United også å tape 3-0 mot 3.div York City på Old Trafford i ligacupen.


I november 2001 skaffet
Uniteds franske landslagskeeper Fabien seg tilnavnet Butterfinger-Barthez etter at han ga bort to enkle mål mot Arsenal på Highbury.

UTSLÅTT: Ruud van Nistelrooy og United røyk på hodet og ræva ut av alt som heter europacup i årets sesong. Tap 2-1 mot Benfica betød CL-exit og ingen UEFA-plass.
UTSLÅTT: Ruud van Nistelrooy og United røyk på hodet og ræva ut av alt som heter europacup i årets sesong. Tap 2-1 mot Benfica betød CL-exit og ingen UEFA-plass. Vis mer

Tabbene var så åpenbare og komiske at supermarkedgiganten Tesco la inn en forespørsel til Barthez om å få bruke ham i markedsføringen av sine egne smørprodukter.

Sesongen endte med at Arsenal tok seriemesterskapet med en ettmålsseier på Old Trafford.


I kvaliken til
Champions League i august 2002, ble det tap 1-0 borte mot ungarske Zalaegerszegi.


De røde djevlene snudde trenden og vant overbevisende 5-0 hjemme, men den engelske pressen lurte fælt på hva som skjedde i Ungarn.
«Manchester United lot det ungarske mesterlaget vokse seg til noe mer enn en god Scrabble-poengsum i gårsdagens kamp», skrev avisa The Guardian dagen etter kampen.


Årets Champions League-sesong
endte med fattige seks poeng, sisteplass i gruppa og ikke en gang plass i UEFA-cupen for de røde. De to tapene mot Lille og Benfica svei i en mer enn overkommelig gruppe for klubben som liker å omtale seg som verdens største.

Også i fjorårets
tredje runde av FA-cupen slet Manchester-laget med antatt svakere motstand, da Exeter klarte 0-0 på Old Trafford.

United vant riktignok bortekampen og gikk helt til finalen i turneringen, men der ble det straffekonkurranse-tap mot de gamle rivalene Arsenal.• Kommentèr: Husker du noen andre smeller Manchester United har gått på gjennom tidene? Går de på en ny mot Burton i kveld?

BYTTET PLASS: Fabien Barthez innser at han er skyld i et høyst unødvendig tap mot Arsenal i Premier League i 2001/2002. United ledet til pause, men tapte 3-1.
TUNGETRIM: I første kvalifiseringskamp til Mesterligaen 2002/2003, tapte Manchester United mot Zalaegerszegi fra Ungarn.
NEDSLÅTT: Wayne Rooney og Rio Ferdinand fortviler etter at United tapte borte mot lille Lille i årets Champions League.