SPILLER GJERNE: Usain Bolt mener han kan bli et godt tilskudd på laget. Video: Arne Vedlog Vis mer

Usain Bolt trener med Strømsgodset

Her er Usain Bolt på Godset-trening

Skal etter planen spille treningskamp i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Supersprinteren Usain Bolt (31) - en av verdens største idrettsstjerner - skal trene med eliteserieklubben Strømsgodset.

Planen er også at Bolt skal spille en treningskamp sammen med drammenslaget mot G19-landslaget i neste uke.

Bolt har hele åtte OL-gull og elleve VM-gull på friidrettsbanen, og satte utallige verdensrekorder før han la opp i fjor sommer. Han har lenge snakket om en fotballkarriere. Bolt mener nemlig han har et høyt nivå inne, og har blant annet flørtet med Manchester United.

Etter at han la opp som sprinter, har han prøvd å gjøre alvor av drømmene. I slutten av mars trente Bolt sammen med den tyske storklubben Borussia Dortmund.

- Jeg skrev da Nicklas Bendtner gikk til Rosenborg at det var en sensasjon. Den overgangen er en centimeter i høydesprang i sammenlikning, hvis Usain Bolt går til Godset. Det hadde vært verdensrekord i stavsprang. Jeg håper virkelig at det skjer. Hele verden til Marienlyst, sier Dagbladet-kommentator Morten Pedersen.

Hemmelighetsfulle

Dagbladet var i morges i kontakt med daglig leder Dag Andersen og sportssjef Jostein Flo, som begge var hemmelighetsfulle. Andersen innrømmet imidlertid at noe var på gang, men flirte på direkte spørsmål om Usain Bolt var på vei for å prøvespille med klubben.

<strong>ØVER TIL VELDEDIGHETSKAMP:</strong> Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
ØVER TIL VELDEDIGHETSKAMP: Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke peiling, sa Jostein Flo til Dagbladet.

- Skal Usain Bolt på prøvespill hos Strømsgodset?

- Det høres jo helt fantastisk ut … men det er det dummeste jeg har hørt, ler Jostein Flo.

Senere onsdag kom bekreftelsen. Det understrekes at det ikke er snakk om noe PR-stunt:

- Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av han. Usain Bolt er dessuten er særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja hele klubben, sier sportssjef Jostein Flo.

Anneleen Pedersen, Country Sales Manager i Puma Norge, sponsor for både Bolt og Godset, sier at de har vært klar over dette en stund. Bolt er rett og slett i Norge for å trene litt med ball.

<strong>I DRAMMEN:</strong> Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
I DRAMMEN: Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

United-fan

Favorittklubben hans er Manchester United, og han har sagt at det er hans drøm å spille for de røde. Han tror også han kan holde koken i noen år.

- Vi får se om jeg er så god som jeg håper. Fotball er en fysisk krevende sport, og jeg er ikke veldig ung lenger, men jeg tror jeg kan spille godt i minst fire år, sier Bolt.

Han har aldri lagt skjul på sin store fotballinteresse, og har lenge snakket om at han vil prøve seg som fotballspiller, men han snakket i veldig store bokstaver overfor det franske bladet So Foot i fjor sommer.

- Det er min ambisjon å bli en av de 50 beste spillerne i verden. Jeg vil bli en angriper som scorer minst 20 mål i sesongen, sier han.

- Jeg håper jeg får sjansen til å spille fotball på høyeste nivå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer