Her er utøveren Bjørndalen beundrer mest

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Både Ole Einar Bjørndalen og Gunn-Rita Dahle Flesjå er verdens beste i sine respektive idretter, skiskyting og terrengsykling.

Men mens Ole Einar har medias søkelys på seg konstant, er det knapt noen som bryr seg når Gunn-Rita vinner et nytt gull for Norge. I stedet tillater mange seg å tvile på nivået i terrengsykling fordi hun er så suveren.

Gjensidig respekt

En som ikke tviler er Ole Einar Bjørndalen. Da Dagbladet.no ber ham navngi den idrettsmannen eller idrettskvinnen han beundrer mest, trenger ikke 33-åringen lange tenkepausen:

- Det første navnet som slår meg er Gunn-Rita Dahle Flesjå. Jeg synes hun har prestert bra så lenge, og hun har vunnet OL og VM. Hun imponerer meg stort, sier han.

Komplimentet fra Bjørndalen varmer den suverene terrengsyklisten. Og beundringen er definitivt gjensidig.

- Det var en veldig koselig beskjed å få. Og det blir ekstra spesielt når det kommer fra en av de idrettsutøverne jeg beundrer mye. Den sulten han har, hvor han jobber med detaljer selv om han er best, er noe jeg kan identifisere meg med, sier Dahle Flesjå til Dagbladet.no.

Følger med Gunn-Rita

OLE EINARS FAVORITT: Gunn-Rita Dahle Flesjå  er også verdens beste i sin idrett, terrengsykling. Men hun er ikke i nærheten av prege nyhetsbildet. Foto: AP/Scanpix
OLE EINARS FAVORITT: Gunn-Rita Dahle Flesjå er også verdens beste i sin idrett, terrengsykling. Men hun er ikke i nærheten av prege nyhetsbildet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Hun har møtt Bjørndalen ansikt til ansikt én gang, etter en terrengsykkelløp i Livigno i 2005 hvor Bjørndalen og hans nåværende kone Natalie Santer var tilskuere.

- Da snakket jeg lenge med ham. Han synes terrengsykling er en spennende idrett, og jeg vet han følger med på hva vi gjør fordi han har interesse for sporten, sier Gunn-Rita.

- Tror du Bjørndalen kunne blitt en god terrensyklist?

- Ja. Mange av de beste terrengsyklistene har en kropp som minner mye om Ole Einars. Han har motoren og styrken, men naturlig nok skorter det vel litt på teknikken. Skiskyting og terrengsykling er egentlig ikke så ulikt. Begge idrettene krever at du er gjennomtrent fra topp til tå, og stiller store krav til konsentrasjon. Jeg kan ikke se opp fra bakken et sekund, da ligger jeg i grøfta, sier Dahle Flesjå.

Her er utøveren Bjørndalen beundrer mest
GJENSIDIG: Gunn-Rita Dahle Flesjå sier hun også beundrer Bjørndalen.