TOM KASSE INGEN HINDRING?  Slik ser drømmen om Vålerenga Stadion ut. Nøkkelen sitter i bygget på langsiden: Valle vidergående skole. Illustrasjon: Pål T. Rørby, Hent Entreprenør.
TOM KASSE INGEN HINDRING? Slik ser drømmen om Vålerenga Stadion ut. Nøkkelen sitter i bygget på langsiden: Valle vidergående skole. Illustrasjon: Pål T. Rørby, Hent Entreprenør.Vis mer

Her er Vålerengas stadiondrøm til 670 millioner

Tom kasse med hull mot avgrunnen stopper ikke stadionplaner. Løsningen fra blakke VIF: bygg en skole i tillegg.

(Dagbladet): Akutt behov for 15 millioner kroner i krisehjelp og 72 millioner i underskudd de tre siste årene til tross:  Vålerenga har ikke tenkt å droppe planene om et nytt storstadion på Valle Hovin.

Snarere tvert i mot.

- Det å ha en egen stadion gir potensielt mye større muligheter for inntekter enn det vi ser i dag. Det er ingen tvil om at det vil være en merkedag i VIFs historie. Hvis bystyret sier ja, vil finansieringsplanen for stadion være det neste for oss, sier Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes til Dagbladet.

Skole skal sikre cashen Hvis Vålerenga hadde vært en bedrift, ville det stått en falmet plakat på stengt port: Stengt pga. konkurs.

Nå er det snodig nok bygging av en skole som skal hjelpe Vålerenga til å få egen stadion på kjøpet fra en kasse som ikke bare er bunnskrapt, men har åpent hull i bunnen.

670 millioner kroner for stadion og skole er det siste prisoverslaget, som ble lagt fram på årsmøtet i mars.

- Uten den skolen ville vi ikke hatt en sjanse. Oslo kommune har sagt at den vil leie en videregående skole vi har planer om å bygge på tomta. Skolen vil gi oss sikre inntekter fra en 25-årig leieavtale. Skolen gir et helt avgjørende sambruk med resten av anlegget, sier Sandnes.

Omdiskutert kronesgave Drømmen om Vålerenga Stadion startet med en omdiskutert gave til en krone fra Oslo kommune for et stort område i der Enga holder til nå.

Byrådet har oversendt saken til  byutviklingskomiteen og finanskomiteen. Den siste må gå god for kommunens gave.

Og byutviklingskomiteen må komme med en positiv innstilling om samlet reguleringsplan for området til bystyret - som i beste fall rekker å bli ferdig med saken før sommerferien.

Byviklingskomiteen har nedsatt en gruppe med Anders Røberg-Larsen (Ap) som leder for å ta saken videre.

 VÅLERENGA STADION BY NIGHT:  Slik ser nattdrømmen ut på Valle. Illustrasjon: Pål T. Rørby, Hent Entreprenør.
VÅLERENGA STADION BY NIGHT: Slik ser nattdrømmen ut på Valle. Illustrasjon: Pål T. Rørby, Hent Entreprenør. Vis mer

Han har fått med seg de dramatiske milliontallene for Vålerenga, men tror ikke at det kommer til å vippe saken i negativ favør for Vålerenga.

Boliger

Det var ingen vakre regnskapstall da planene først ble lansert, heller.

- Det har hele tiden vært klart at dette er et løft som Vålerenga må løse sammen med tunge samarbeidspartnere, uavhengig av fotballøkonomien. Det er en masse ulike alternativer med grader av boligbygging på området, men jeg tror bestemt vi skal samle et politisk flertall. Jeg håper vi skal rekke å være ferdig med vår jobb til byutviklingskomiteens neste møte 4. juni, sier Røberg-Larsen til Dagbladet.

- Ikke før sommeren Finanskomiteens leder James Stove Lorentzen (H) tror ikke det vil være klare noen innstillinger som gjør at bystyret kan få behandlet Vålerengas Valle-prosjekt før etter sommerferien.

- Finanskomiteen vil avvente innstillingen fra byutviklingskomiteen. Jeg ønsker ikke å  spekulere i situasjonen som ville kunne oppstå hvis VIF skulle ble degradert, skriver Lorentzen i en mail til Dagbladet.

 

 FULLE TRIBUNER: Slik er Vålerenga-drømmen tenkt under kamp - mot lag i gule drakter. Illustrasjon: Pål T. Hørby, Hent Entreprenør.
FULLE TRIBUNER: Slik er Vålerenga-drømmen tenkt under kamp - mot lag i gule drakter. Illustrasjon: Pål T. Hørby, Hent Entreprenør. Vis mer