Her er verdens beste oldboys-lag

Zidane, Cantona, Laudrup og...Raul.

(Dagbladet.no): Om Zinedine Zidane, Eric Cantona, Michael Laudrup og Raul hadde spilt på samme lag på 90-tallet, ville motstanderne sannsynligvis blitt påført varige traumer.

Men det er bedre seint enn aldri - for mandag kveld sto fotballegendene på samme banehalvdel under en veldedighetskamp på EM-arenaen Stade de Geneve.

Hvordan det ville gått med så mange markante personligheter på samme lag er derimot et annet spørsmål. Ikke minst når det gjelder draktnummer.

Rangerte seg selv høyest

Verken Cantona eller Raul var interessert å spille i et annet draktnummer enn 7 i kampen på Stade de Geneve - og løsningen at begge fikk viljen sin.

På midten av 90-tallet mistet for øvrig Cantona sin nøkkelrolle på det franske landslaget til fordel for Zidane i kjølvannet av kung fu-sparket på Selhurst Park.

Uten at det noen gang svekket selvtilliten til mannen med framskutt brystkasse og oppbrettet krage. Da Cantona en gang fikk spørsmål om Zidane eller Platini var tidenes franske fotballspiller, trengte han ikke lang betenkningstid:

- Ingen av dem, det er meg.

DETTE LUKTER MÅL: Zinedine Zidane, Raul og Eric Cantona spilte på samme lag i en veldedighetskamp i Sveits mandag kveld. Men hvem fikk draktnummer 7 av Raul og Cantona? Svar: Begge. Foto: EPA
DETTE LUKTER MÅL: Zinedine Zidane, Raul og Eric Cantona spilte på samme lag i en veldedighetskamp i Sveits mandag kveld. Men hvem fikk draktnummer 7 av Raul og Cantona? Svar: Begge. Foto: EPA Vis mer

Mens Cantona la skoa på hylla allerede i 1997, endte Zidanes karriere med den famøse nedskallingen av Marco Materazzi i VM-finalen 2006.

Ikke noe comeback

Ifølge AP viste Zidane at han har holdt formen ved like på Stade de Geneva. Han var hovedattraksjonen på 442 Team, som møtte et lag bestående av tidligere og nåværende Olympique Marseille-spillere.

For ordens skyld måtte Zidane forsikre om at han ikke vurderer et comeback foran sommerens EM-sluttspill.

- Ikke i det hele tatt. Det blir en flott turnering, men jeg har opplevd det jeg skal, og er opptatt av andre ting nå, sier han.

Kampen kom til på et initiativ fra Zidanes gode venn Fabio Celestini, som til daglig spiller i Getafe og er grunnleggeren av barnestiftelsen 442.

For Marseille spilte blant annet Robert Pires, Enzo Francescoli og Fabrizio Ravanelli.

Her er verdens beste oldboys-lag
Her er verdens beste oldboys-lag
<B>VISTE GOD, GAMMEL FORM:</B> Det er snart to år siden Zidane la opp, men han har på ingen måte glemt gamle kunster.
<B>I DRIVET:</B> Cantona er neppe like hurtig som i glansdagene, men karismaen og autoriteten er nok ikke blitt noe mindre.