Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er videoen som får United til å sikle

9-åringen er mer tobeint enn Maradona.

(Dagbladet.no): Ryktet om Jean Carlos Chera (9) raser verden rundt.

Den lille brasilianeren imponerer til de grader at Manchester United viser interesse.

Jean ble oppdaget av en talentspeider fra fotballskolen Associacco Desportiva Atlética do Parana (ADAP) i fjor. De har lagt ut en video på sine nettsider, men nettstedet har opplevd så stor pågang at kapasiteten er sprengt.

Dagbladet.no fikk tilsendt en alternativ adresse til videoen på epost i går, men heller ikke den fungerte.

I dag fant vi videoen via en nederlandsk nettside.

I den lille hjembyen Sinop ble Jean Carlos raskt sammenliknet med Diego Maradona, etter manges mening tidenes beste fotballspiller.

To gode føtter

Etter å ha sett videoen er det lett å forstå sammenlikningen. Den kortbeinte gutten har et fintereportoar og et venstrebein som gjør ham til noe helt spesielt. I motsetning til den argentinske fotballegenden, har imidlertid Jean et bra høyrebein også.

Lille Jean Carlos setter også inn frispark og langskudd med høyre.

- ET FENOMEN: Presidenten på fotballskolen som oppdaget Jean Carlos Chera (9) i fjor, påstår at gutten kan være tidenes talent fra Brasil. Foto: AP/ADAP/Scanpix
- ET FENOMEN: Presidenten på fotballskolen som oppdaget Jean Carlos Chera (9) i fjor, påstår at gutten kan være tidenes talent fra Brasil. Foto: AP/ADAP/Scanpix Vis mer

Videoen forteller at Jean Carlos har Ronaldinho som sitt eneste store forbilde på fotballbanen. Kanskje ikke så rart. Maradona hadde mer eller mindre kjørt seg selv i grøfta før gutten ble født 12. mai 1995.

ADAP-president Adilson Batista Prado bekrefter overfor Daily Mirror at Manchester United er blant klubbene som skal ha bedt om å få videoen oversendt.

- Europeisk interesse

- Sju eller åtte europeiske klubber har kontaktet oss for å få vite mer om Jean. De vil vite hva han er god for, og jeg sier at han er et fenomen, sannsynligvis den beste spilleren som har kommet fra Brasil, sier Prado, mannen som forsøker å selge guttungen.

De nye reglene til det engelske fotballforbundet forbyr klubbene å hente unge spillere som bor mer enn en times reisevei fra treningssenteret. For eksempel kunne ikke Manchester United hentet David Beckham under dette regelverket, påpeker avis.

Men reglene gjelder ikke utenlandske talenter. Derfor kan det være interessant for United å hente lille Jean Carlos fra den andre siden av Atlanterhavet.

- Det er ingen tvil om at han er en supertalentfull gutt, men det forhindrer ikke at han er et barn, sier den brasilianske fotballkommentatoren Antero Greco.

• Se videoen av Jean Carlos her!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media