DE KOM FRA VEST: Sverrir Ingi Ingason, Jón Dadi Bödvarsson, Björn Daniel Sverrisson, Steinthor Thorsteinsson og Indridi Sigurdsson utgjør Vikings islandske horde denne sesongen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
DE KOM FRA VEST: Sverrir Ingi Ingason, Jón Dadi Bödvarsson, Björn Daniel Sverrisson, Steinthor Thorsteinsson og Indridi Sigurdsson utgjør Vikings islandske horde denne sesongen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.Vis mer

Her er Vikings ekte vikinger

- Jeg tror alle på laget er vant med å ha oss her nå.

STAVANGER (Dagbladet): En drøss av Vikings største profiler har forlatt den norske oljehovedstaden siden forrige sesong. Det danske midtbaneesset Martin Ørnskov reiste tilbake til hjemlandet allerede sist sommer, mens markante garderobeskikkelser som Rune Almenning Jarstein, Johan Lædre Bjørdal, Patrik Ingelsten og Trond Olsen alle har fått seg nye arbeidsgivere i løpet av vinteren.

Likevel er kaptein Indridi Sigurdsson (32) krystallklar i troen på at årets Viking-utgave vil skape enda mer trøbbel for motstanderne enn den som havnet på 5. plass i Tippeligaen i fjor.

- Vi vet vi er bedre, og at vi kan overraske mange, sier Sigurdsson til Dagbladet.

- Kan overraske Sammen med sine fire islandske lagkamerater, Jón Dadi Bödvarrsson (21) og nyervervelsene Björn Daniel Sverrisson (23), Sverrir Inga Ingason (20) og Steinthor Thorsteinsson (28), treffer han Dagbladet for en Tippeliga-prat bare dager før går løs på sin sjette sesong i klubben.

De tre sistnevnte er alle hentet inn av trener Kjell Jonevret med håp om at de skal være viktige bidragsytere den kommende sesongen. Boks til boks-spilleren Sverrisson er tiltenkt en rolle på midtbanen i tospann med en annen nykommer, kompromissløse Joackim Jørgensen (25). Temposterke Ingason er en direkte erstatter for Lædre Bjørdal, mens driblefanten Thorsteinsson skal figurere på Olsens tidligere venstreside.

- Det er klart at vi har mistet mange gode spillere siden i fjor, men de vi har fått inn gir oss en helt ny dimensjon. Jeg mener de passer laget vårt enda bedre, sier Sigurdsson, som forteller om stor entusiasme i Viking-troppen etter en god sesongoppkjøring.

Fem fra Island Det inkluderer Stavanger-lagets islandske, landslagsaktuelle kvartett. De fremstår alle sterke i troen. En tro som handler om både egen og kollektiv suksess. For grunnen til at Viking hentet tre spillere til med opprinnelse fra Sagaøya i vinter handler mer om ferdigheter enn nasjonalitet.

Ingason er kaptein på Islands U21-landslag, og har fysiske attributter som gjør ham til et svært spennende stopperemne. Thorsteinsson har allerede bevist at han holder et høyt nivå gjennom tre strålende sesonger hos byrivalen Sandnes Ulf, mens Sverrisson lanseres som en av fotballhimmelens kommende stjerner.

- Det er kun opp til han selv. Björn er fantastisk, og virkelig en å se opp for, er lagkamerat Sigurdssons vurdering.

- Var merkelig Selv forteller Sverrisson at han har funnet seg godt til rette i Stavanger, men at det var litt rart å møte så mange landsmenn da han først tok steget til å bli utelandsproff.

- Da jeg reiste fra Island, tenkte jeg ikke at jeg kom til å være rundt så mange islendinger, men plutselig var det fem av oss her. Til å begynne med var det litt merkelig, men jeg tror alle på laget er blitt vant med å ha oss her nå, sier Sverrisson.

Sammen med Thorsteinsson og de andre, gleder han seg nå til lørdagens serieåpning mot Rosenborg. En klubb sistnevnte mener «alle» ønsker å slå.

- Vi skal være aggressive og spille vårt spill. Å vinne på Lerkendal vil være en veldig god måte å starte sesongen på, sier Thorsteinsson.