Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er vingen Norge trenger

Mens Vikings Peter Kopteff briljerte på venstrekanten, slo det Lyn-trener Teitur Thordarson at finnen faktisk er flankespilleren Norge trenger.

Tippeligaen

Lyn- Viking 3- 3 (2- 2)

Stadion: Ullevaal stadion

Tilskuere: 3122.

Mål: 1- 0 Tommy Berntsen (9), 2- 0 Per E. Swift (16), 2- 1 Thomas A. Ødegaard (selvmål 18), 2- 2 Kristian Sørli (33), 2- 3 Bjørn Berland (str. 75), 3- 3 Ole B. Sundgot (90).

Dommer: Øyvind Alapnes, Finnsnes.

Gult kort: Jakob Augustsson, Lyn; Kristian Sørli, Peter Kopteff, Viking.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Kopteff er en kantspiller av meget høy kvalitet. Han har jo alt: fart, teknikk, kanongode innlegg og knallharde skudd. Synd han ikke er norsk, for det hadde vært en god mann for det norske landslaget, sier Thordarson til Dagbladet.

Den finske landslagsspilleren, som til sommeren gifter seg med en Stavanger-jente, innrømmer at det frister å spille for Nils Johan Semb.

- Det er et utrolig godt lag. Jeg bor i Norge og kjenner mange av landslagsspillerne, men jeg har aldri vurdert å skifte statsborgerskap. Jeg vet ikke hvordan det fungerer, sier banens desidert beste spiller på Ullevaal i går.

Forbannet

- Lyn-treneren mener du er kantspilleren Norge trenger?

- Sa han det? Kult, sier Kopteff med et skjevt smil.

For i stedet for å være storfornøyd med egen innsats, sto han i garderoben og furtet over tapt seier. Ole Bjørn Sundgots utlikning ett minutt før slutt var bittert å svelge.

- Jeg er forbannet. Jeg forstår ikke at det går an å slippe inn det siste målet. Slikt skal bare ikke skje, sier han.

Minuttet før utlikningen knallet han selv til med et skudd som endte i tverrliggeren.

- Surt at ikke det gikk inn. Vi hadde fortjent å vinne. Vi skapte flere sjanser og var bedre enn Lyn i dag, sier Kopteff.

Mer kyniske

Også i landskampen mot Norge dundret finnen et skudd i tverrliggeren.

- Det vil liksom ikke lykkes for meg på Ullevaal. Men jeg fikk jo en heldig scoring i dag, sa den kjappe venstrevingen som scoret direkte fra corner - med god hjelp av Lyn-keeper Ødegaard som forsvant fra stadion rett etter kampen.

Viking-trener Kjell Inge Olsen var også irritert etter kampen.

- Vi burde vært mer kyniske mot slutten og tatt noen klokere valg, både offensivt og defensivt. Vi har lov å være skuffet i dag. Nå håper jeg at vi har lært, sier Olsen.

Lyn-treneren var både glad og skuffet etter kampen.

- Den første halvtimen var kjempebra fra vår side. Angrepsspillet fløt og jeg er glad for at vi fikk et poeng. Men jeg er misfornøyd med at vi ikke klarte å holde trykket oppe og at vi datt sammen etter 2- 1-scoringen, sier Teitur Thordarson.

Brutal

Han vil ikke si noe om spillesugne Ali Al-Habsi står i mål i neste kamp i stedet for «syndebukken» Ødegaard.

- Thomas var uheldig på den første scoringen. Når man slipper inn et slikt drittmål, hjelper det ikke med superredninger utover i kampen. Så brutal er fotballen, sier Thordarson.

<B>FLYGENDE FINNE:</B> Peter Kopteff skremte til tider vannet av Lyn-forsvaret. Her er det unggutten Kristian Flittie Onstad som må innse at slaget mot kjappe Kopteff er tapt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media