Her er vinnertallene

RBK-krisa er ikke større enn at klubben har flest avslutninger pr. kamp og oftest treffer mål. Også i fotball er det ok å sjekke med virkeligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig at RBK-spillet glir treigere enn vanlig i vår, det er sannsynlig at noen konkurrenter kommer nærmere og det er sikkert at de gamle RBK-stjernene blir et år eldre for hver sesong.

Men resten av kriseteoriene er tomt prat etter bare fire serierunder.

DET ER

fristende å ty til tomprat rett fra sidelinja. Sikten er begrenset der. Den er ikke stort bedre fra tribunen heller for den saks skyld. Kunnskapsbasert fotballinnsikt får du først ved hjelp etterarbeid foran videoen. Akkurat som Drillo altså.

Der kan følelser brytes ned til tall, og da blir bildet av spillet fort et annet. Som for eksempel at et Rosenborg lag som den gamle LSK-kjempen Torgeir Bjarmann aldri hadde sett dårligere, tross alt har truffet mål oftest hittil i sesongen.

NÅ KAN

Bjarmann gjerne ha litt rett uansett. Han har spilt mot trønderne i hele deres storhetstid og har all grunn til å bedrive sammenlikninger. Men tidlig på våren er det lett å gli inn i drømmen om at RBKs dominanse er slutt.

Sportslig sett er det lite som tyder på det:

Poengmessig følger RBK vanlig rutetabell til gull.Spillemessig var laget på desidert toppnivå seinest for to måneder siden mot Benfica.Økonomisk har klubben alle muligheter til å kjøpe i stykker de konkurrentene som blir for brysomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer